Nekategorizirano

LUŠTne jaslice iz paradižnika blagoslovila oba škofa

V podjetju Paradjaz, d.o.o., ki je nosilec blagovne znamke Lušt, so se letos v tem predprazničnem času odločili za posebne jaslice iz paradižnika. Tako so na LUŠTni domačiji v Renkovcih, skupaj s profesoricama in dijakinjama Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti iz Celja, postavili čisto prave jaslice iz paradižnika, ki so na ogled obiskovalcem. Jaslice sta danes blagoslovila murskosoboški škof msgr. dr. Petra Štumpfa in Geza Filo, škof Evangeličanske cerkve v Republiki Sloveniji.

Jaslice bodo na LUŠTni domačiji na ogled do konca leta. Do takrat pa si ljubitelji paradižnika in vrtičkarstva še vedno lahko v novem demonstracijskem rastlinjaku ogledajo vzgojo paradižnika LUŠT in se spoznajo s 100 različnimi sortami paradižnika. Ogledi po demonstracijskem rastlinjaku so strokovno vodeni, zaključijo pa se z degustacijo različnih sort paradižnikov LUŠT.

Poleg LUŠTnih jaslic pa vas na LUŠTni domačiji v prazničnem decembru čaka vrsto presenečenj, 21 . 12. 2018 pa lahko obiščete njihov predbožični sejem, na katerem se bodo predstavljali lokalni ponudniki, kot so Weebee s konopljinim medom, Kmetija Ficko z različnimi marmeladami in likerji, Pomelaj z rokodelskimi izdelki, Tenn z ročno izdelanim nakitom in še mnogi drugi.

Mogoče vam bo všeč