Nekategorizirano

Laži

Izbrani naslov je posledica razmer v naši družbi. Imam občutek, da ni več pomembno, kaj je res, temveč je pomembno, kar nam povedo in kar objavijo mediji, pa čeprav je laž. Ljudje na podlagi teh laži obsojajo posameznike in posamezniki se proti lažem bojujejo ali pa enostavno obupajo. Nekateri od tistih, ki obupajo, končajo v depresiji, propadajo družine, ustvarja se nepotrebno sovraštvo, v takem okolju odraščajo njihovi otroci, ki potem svojo agresijo prenašajo naprej. Vse to samo zato, ker se nekateri novinarji kitijo s svojimi odkritji, ki so velikokrat tudi neresnična.

Še huje je, če lažejo predstavniki države oziroma politiki. Za mene je bil velik šok, ko sem izvedel za težave gradbenikov, ki so gradili stanovanjsko naselje Nokturno. Leta 2011 so za plačilo namesto denarja prejeli draga stanovanja, ne pa tudi izbrisne pobotnice. Banka je stanovanja s hipotekami prenesla na DUTB, ta pa jih zdaj prodaja in trdi, da izbrisne pobotnice ni. In potem … Vztrajna gospa jo najde v samem DUTB. V normalni državi bi moralo odstopiti celotno vodstvo DUTB, če ga že ne zamenja država. Toda to se ne zgodi. Zadeva je tako huda, da bi o njej morali na prvih straneh poročati vsi mediji. Toda ne. O tem poročajo le nekateri.

Pred nami je volilno leto in deležni bomo mnogih, pozneje neuresničenih obljub, kar tudi štejem za laži. Nekateri pravijo, da je to dovoljeno. Sprašujem se, zakaj? Zakaj je dovoljeno lagati, da se povzpneš na oblast? Ni pa dovoljeno lagati oblasti. Zakaj se enkrat ne povzpne na oblast tisti, ki govori resnico? Zakaj ljudstvo potrebuje lažne in neuresničljive obljube? Mogoče zato, ker politiki vedo, da je ljudstvo naivno, ker si želi spremembe, verjame obljubam in hitro pozablja. Ko pridejo na oblast, pa nam, ki vplačujemo v državno blagajno, uvajajo določene omejitve, visoke davke, obrazce, zahteve, pogoje, grožnje, …

Ena takšnih je prišla na misel ministrici za zdravje. Tako smo pred kratkim zasledili, da naj bi predlagala, naj zdravniki, ki bodo po nepotrebnem poslali svoje paciente specialistu, za to nepotrebnost odgovarjajo. Lepo vas prosim! Kdaj pa je nepotrebno? Ali ni dovolj izgubljenih življenj zaradi občasno preveč pavšalno obravnavanih pacientov? Ali ni dovolj izgubljenih življenj zaradi prepočasi obravnavanih pacientov? Zdaj pa naj bi se zdravniki še bali poslati pacienta k specialistu! Življenje je samo eno in vsakdo naj se za njega bojuje na svoj način. Če želi k specialistu, naj gre, pa četudi po nepotrebnem. Na ta način se ne varčuje denar v zdravstvu. Ministrica za zdravje naj raje uredi javne razpise v zdravstvu in naročanje nepotrebnih zadev ter na ta način privarčuje. Za tiste, ki še ne veste, kako je pred devetnajstimi leti sedanja ministrica za zdravje kot takratna državna sekretarka na ministrstvu za finance s svojo idejo državljanom nezakonito izpulila milijone v državno blagajno, si lahko preberete na mojem blogu.

Zato vam predlagam, da k letošnjim volitvam pristopite s trezno glavo in verjamete tistim, ki vas niso izigrali v preteklosti in ki so realni.

Mag.Ivan Simič

Tekst izvirno objavljen https://revijadenar.si/uvodnik-lazi/

Mogoče vam bo všeč