Nekategorizirano

Laško: »Gostinstvo gostincem – Hotel Hum v roke Jožeta Sadarja«

Je že nekaj časa od takrat ko je  Pivovarno Laško kupil in prevzel nizozemski Heineken.  Kupil je tudi, kar je bilo pripetega k temu lokalnemu imperiju v slogu nekdanjih »socialističnih SOZD-ov,« ko se je dalo združiti vse v enem, od igle do lokomotive. Tudi balast, ki se je v mnogih primerih  prilepil nanj, za nalašč ali na nagovor ter naplahtavanje  »priateljev«. V Laškem je bilo kar nekaj tega. Hieneken se pa loteva teh delov kot odkruške s fasade na hiši.

Eden teh odkruškov,  ki je padel dol,  je tudi hotel Hum v Laškem.  Kot mi je prišepnil dober poznavalec stanja na več področjih delovanja v sami Laški občini, se je po debelem letu brez vsebine in prazen nekdanji Hotel Hum,  končno zgodil premik.  Odsotnost interesa Heinekena,  da ga obdrži je pripeljal do tega, ga je prodal. Kupil ga je laški podjetnik Jože Sadar, lastnik  Picerije Špica.  O razlogih za nakup  je Sadar  nekje izjavil da je vmes razmišljal najprej o prenovi picerije, postopki so se zavlekli, vmes med pridobivanjem dovoljenj se je gradnja-obnova podražila za 40 odstotkov, kar ga je pripeljalo do tega, da se je odločil za nakup in prenovo hotela Hum.  Kar je tipično za podjetne (in ne za slamnate kupce) kupce se je takoj lotil prenove. Po besedah Sadarja, prenova bi naj trajala do začetka poletja oziroma pozne pomladi. Stekli naj bi pogovori tudi o novih zaposlitvah, ki jih bo potreboval, poleg že obstoječega kadra,  ki bo prišel z druge strani križišča, iz picerije. Na novo bodo rabili cca 7-8 delavcev.

Da bo vse tako kot  si je zastavil  in izpolnil svoje zamisli, bo preuredil poleg notranjosti tudi zunanjost, da že na navzven zgleda  zanimivo in vabljivo. Ko bo prenova končana in bo preselil picerijo v hotel, si bo vzel nekaj časa za premislek kako z prejšnjo lokacijo Špice. Zelo verjetno se bo lotil prenove stare lokacije špice ob  morebitni spremembi vsebine. Najverjetneje v kavarno in slaščičarno, kar je nek logični sklop, glede na to da se nahaja  na koncu sprehajalnega in  parkovnega sklopa od Zdravilišča do mostu če Savinjo.

Na koncu koncev je pa neko logično sosledje, da poleg poskusov takšne ali drugačne vrste, da se dejavnosti lotevajo ali po letih eksperimentiranja dobijo v roke tisti,  ki poleg investicijske moči premorejo znanje in ugled v branži. To lastnik Špice zagotovo ima, vsaj v branži je več kot 20 let. V letih ki so za nami, se je Laško kot kraj in destinacija že pred  tem izluščilo v dobrega ponudnika v dveh dejavnosti: Zdraviliško turistično s  pestro gostinsko ponudbo ter v industriji pijač.  

S tem sprejetim in potrjenim »voznim« pričakujejo največ.
Jim lahko zaupamo!?

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč