Nekategorizirano

Bodo migranti okupirali tudi Duplek?

Da migrantom ne moreta nič ne zima in ne mraz, dokazujejo tudi številni ilegalni prehodi meje tudi v tem času. Očitno Slovenija le ni tako varna in meja ni tako zaščitena, kot se zazdi. In če migrant uporabi še magično besedo AZIL, potem je svoboda, brezplačna hrana in pijača, ter žepnina zagotovljena. In ko se generali štajerske varde bratijo s komunističnimi revolucionarji v Lažgošah, jim ilegalni migranti paradirajo po Dupleku.

Policisti  Policijske  postaje  za  izravnalne  ukrepe  Maribor  so  včeraj najprej popoldan,  na  počivališču  Maribor,  ob  avtocesti A1 Ljubljana – Šentilj, prijeli  dva  državljana  Afganistana,  ki  sta  v  našo državo nedovoljeno vstopila  tako,  da  sta  na priklopnem tovornem vozilu srbskih registrskih
oznak na vrhu prerezala cerado in se skrila med tovorom.

Danes  ponoči  pa  so  policisti  ujeli migrante celo v  Spodnjem  Dupleku in sicer migrate iz Alžirije, ki so  na  zeleni  meji  iz  Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo.

Vsi  migranti so že zaprosili za azil.

Prijeli 35 nezakonitih migrantov in tri tihotapce

Portal moja-dolenjska.si pa poroča, da so na območju PU Novo Mesto prijeli 10 migrantov.
Prijeli so jih na Bojancih (občina Črnomelj) in v Češči vasi pri Novem mestu. Prijeti so se izrekli za državljane Sirije (7), Maroka (2) in Egipta (1).

Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so zapisali na PU Novo mesto, kar pomeni, da se še ne ve, koliko jih bodo vrnili in koliko odpeljali v azilni dom.

PU Ljubljana: Prijeli 12 migrantov
Med petkom in nedeljo so na območju Ljubljane in Vrta pri Predgradu oziroma Starem trgu ob Kolpi (spada pod občino Kočevje) prijeli 7 tujcev (državljanov Tunizije, Maroka in Alžirije). Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Včeraj oz. danes do 6. ure pa so prijeli še 3 nezakonite migrante (izrekli so se za državljane Tunizije in Maroka). Še dan prej so prijeli 2 migranta (Iračana in Maročana).

PU Koper: Prijeli 6 migrantov in 3 tihotapce – dve slovenski državljanki in hrvaškega državljana

Na območju Ilirske Bistrice so jih prijeli 3, Kopra 2 in Pirana 1. Pri tem so obravnavali dve državljanki Slovenije in državljana Hrvaške, ki so migrante prevažali:

– V petek, 10. januarja, so policisti ob 10.30 v Jelšanah ustavili osebni avto, hrvaških registrskih številk, ki ga je vozila 40-letna Postojnčanka, poleg je bila še 18-letnica, prav tako doma s Postojne. V vozilu so bili še trije državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Tujci so bili privedeni v Center za tujce, državljanki Slovenije sta bili s kazenska ovadbo privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Mimogrede, za Lidijo Mavretič in njenega moža Marka Hranilovića konec julija lani ljubljanski preiskovalni sodnik ni odredil pripora.

– V nedeljo, 12. januarja, so policisti na avtocesti smer Postojna – Koper, pri izvozu Razdrto, ustavili osebni avto VW Passat, ki ga je vozil 30-letni državljan Hrvaške. V vozilu sta bila še državljana Kosova, ki sta prišla v Slovenijo nezakonito. Voznik bo s kazensko ovadbo danes priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Prijeti tujci so se izrekli za državljane Turčije (3), Kosova (2) in Kitajske (1). Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

Mogoče vam bo všeč