Nekategorizirano

ARSENOVIČ NE NAJDE NITI KANČKA RAZUMEVANJA ZA REVEŽE?

Medtem, ko na MOM razmetavajo z denarjem, mariborski Rdeči križ pestijo težave in to pri hrani za najbolj revne. V skladišču je le še za dva meseca zalog hrane, opozarja sekretar Rdečega križa in nekdanji predsednik mariborskega SD Metod Dolinšek ter pričakuje, da bo občina razprla proračunsko denarnico.

A od pričakovanj se da bolj malo dobiti. Napoved, da bo za tretjino manj materialne pomoči, kar bi lahko prizadelo okoli 10.0000 ljudi, Rdeči križ pa bi lahko že januarja zaprl skladišče, zveni alarmantno. Stanje je še vedno skrb vzbujajoče. V mariborskem skladišču, ki je tudi neke vrste logistični center za Rdeče križ po Štajerskem in Koroškem, je še za dva meseca zalog, zdaj ocenjuje Dolinšek.

»Na sestanku z županom smo predlagali, da se občinska sredstva za Rdeči križ povečajo na 200.000 evrov. To bi se lahko zagotovilo brez posegov v investicijske načrte, saj bo občina po moji oceni letos na račun socialnih programov, ki jih prevzema država, prihranila 250.000 evrov.« Pravi Dolinšek.

Očitno pa se občina otepa pomoči, saj denar za neumnosti nebi več mogel odtekati naprej. Župan naj bi zato predlagal, organizacijo dobrodelnega koncerta ali prireditve, kjer bi zbirali potrebna sredstva. Nizkotno in ponižujoče, gospod župan! Če občina za svoje najbolj revne občane ne more poskrbeti, potem je z njo res nekaj narobe. No mogoče ne z občino, ampak z županom!

Mogoče vam bo všeč