Nekategorizirano

LABODJI SPEV SAMOHVALE MIRA CERARJA in samaritanski JOK ALENKE BRATUŠEK

Od včerajšnjega soočenja, ki ga ni bilo,  še najbolj izstopa upravičenost zahteve iz programa Bojana Požarja po ukinitvi obvezne RTV naročnine. Kajti  to je ustanova, ki ne opravlja funkcije informiranja ampak razprševanja informacij v neprepoznavne koščke, z namenom da se izgubi celota. In narod še naprej ostaja »butast«, kot je rekel vizionar vseh vizionarjev,  moj priljubljeni Milan K. s kodnim imenom  Plavi.

Sinoči sta »blestela« Miro (Cerar) in Alenka (Bratušek), prvi v samohvali divjega petelina, ki – ko zapoje nič ne vidi in ne sliši. Lovci pravijo da ga je tedaj najlažje ustreliti. Druga v sočustvovanju z revnimi državljani – zaradi  zapravljenih 6 milijoni za referendum. No, za teh 6 milijonov je gospa Alenka  obtožila kar mene, ne vlado in koalicijo, ki sem jo 5 x pozival naj sporni zakon UMAKNE.  Povsem preskočila in preslišala pa je gospa Alenka tudi to,  da sem večkrat – celo po sodni poti zahteval, da bi bil referendum z hkrati z volitvam –  da se poveča udeležba in zmanjšajo stroški.

Ampak v kokošnjaku v katerem se je petelinil Miro, to ni moglo priti do izraza. Voditeljica Vida , ki je na začetku skoraj pozabila, da sem pobudnik referenduma in da sem tudi v studiu in me načrtno ni postavila nasproti ustavnega pri-pravnika mira Cerarja, ampak čim dlje stran od njega, na rob – od koder sem se moral zelo truditi, da sem prišel do besede. Izstopal je še prevrtljivi  neverodostojni Janko Sever s kraškega roba, ki je jokal in stokal o življenju skupaj z železnico.  To je tisti Sever, ki je do Popovičevega županskega sončnega obrata ostro nasprotoval vladni trasi. Zdaj pa je njen velik zagovornik v imenu ljudi, ki jih na kraškem robu nelegitimno on že zdavnaj ne predstavlja več. In jim bo vladna trasa bistveno  podaljšala tveganje, hrup in neznosnost bivanja ob železnici. 

Na vprašanje kako bodo razvijali turizem pod zemljo v 20 km dolgih predorih in v slepem črevesju, vladni zagovorniki niso hoteli in znali odgovoriti. To so preskočili. Voditeljica, ki je ščitila lik in delo vladne ekipe in ji ni postavila nobenega vprašanja razen famoznega vprašanja o Madžarski, je nalogo opravila v slogu služinčadi, ki mora predvsem paziti na to, da bo narod pomirjen. Sicer pa to ni nič novega – na RTVSLO so se vedno zavzemali za politično stabilnost in korektnost do levih projektov  –  za vsako ceno. Tudi pri TEŠ6.

SKRATKA BILO JE TO SOOČENJE, KI GA NI BILO. Soočenje v slogu Mojce Pašek Šetinc – Kučanove biografinje, ki vedno stori to kar želi Milan, ki pa ima sam eno samo željo in vizijo: NAROD JE BUTAST – ŠPICE JE TREBA POREZATI. Njegovi super podjetniki iz F-21 bodo dobili naročila za podzemeljski turizem v tunelih, ki jih bodo gradili- čim dlje in čim dražje, tem bolje. Trikrat dražje, dvakrat počasneje in z uničenjem okolja in ogrožanjem vodovarstvenih območij.

To je vsa referendumska beda Slovenije 2018, kljub velikim vizionarjem – Alenki, Mirosavu-Dobrem in Jankotu, ki so sinonim zagovarjanja Butalskega pristopa k projektu, ki ga na vsak način hočejo ohraniti za svoj vir prečrpavanja denarja naslednjih 45 let.   

Še osel ne gre dvakrat na led, Slovenci in državljani Slovenije –  ne pustimo se speljati ponovno, zdaj nas skušajo speljati že tretjič.

2TIR je hujši projekt od TEŠ6. Slovenci bi se med seboj pobili za drobiž,  za ukradene milijarde jim ni mar. V obtoku  so malobrižnost in pohane piške.  Ivan Cankar se obrača v grobu.

Ljubljana 11.05.2018                                  Državljan K.  Vili Kovačič

Mogoče vam bo všeč