Nekategorizirano

VSO: pogovorni večer o osamosvojitveni vojni v Pomurju 91

Sinoči je Združenje VSO  v kavarni Hotela Diana v Murski Soboti pripravilo javno tribuno na temo  ”Pomurje v osamosvojitveni vojni 1991”. Gost pogovorne tribune je Janez Janša, obrambni minister v času osamosvojitvene vojne, drugi napovedan sogovornik, načelnik Generalštaba SV general major Alan Geder, se je za odsotnost opravičil. Tribuni se je tako  pridružil takratni poveljnik TO v Lenartu Peter Leopold. Kar številčno občinstvo je od obeh sogovornikov izvedelo marsikatero podrobnst, ki niso doživele medijske objave, kaj šele, da bi dobile prostor pri predmetu novejša zgodovina Slovenije.

Celoten pogovorni večer objavljamo v treh video posnetkih

Čas slovenske osamosvojitve je čas, ki je Slovence združil. Združil je narod in ne politike. Zato je ta čas osnova za naše moralne vrednote. Vse drugo je pot v čas tragične zgodovine. Tisti, ki slednje zavestno počne, zavestno škoduje Sloveniji, je med drugim dejal Janez Janša.

Čas slovenske osamosvojitve je čas, ki je Slovence združil. Združil je narod in ne politike. Zato je ta čas osnova za naše moralne vrednote. Vse drugo je pot v čas tragične zgodovine. Tisti, ki slednje zavestno počne, zavestno škoduje Sloveniji.

Mogoče vam bo všeč