Nekategorizirano

Koronavirus: Prve maske že v Sloveniji! Premier Janša: za zaplete pri dobavi krive administrativne ovire

Predsednik vlade Janez Janša se je na Twitterju zahvalil vsem, ki ponujajo pomoč v transportu zaščitne opreme, a poudaril je, da težava ni pomanjkanje transportnih zmogljivosti, pač pa težavo predstavljajo administrativne ovire. Državne in lokalne oblasti EU v paniki blokirajo pretovore in transporte. Minister Zdravko Počivalšek je sicer pravkar Civilni zaščiti predal 400 tisoč zaščitnih mask, 100 tisoč so jih dodatno zagotovile Slovenske železnice, 300 tisoč, ki jih je po posredovanju Aleksandra Čeferina daroval Jack Ma, pa so že na poti. “Intenzivno delamo, tudi preko diplomatskih predstavništev v tujini, da do konca tedna zagotovimo novo pošiljko,” sporoča Počivalšek.

Predsednik vlade Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter poudaril, da pri težavah v dobavi mask in druge zaščitne opreme, s katerimi se soočamo, ne gre za pomanjkanje transportnih kapacitet, pač pa pozno naročenih dobav ni zaradi zaradi administrativnih ovir, ker državne in tudi lokalne oblasti v EU in drugod v paniki blokirajo pretovore in transporte, na letališčih in na mejah.

Zapisal je še, da se vlada osredotoča na notranje rezerve zavodov in gospodarskih družb za nujne potrebe zdravstva ter lokalnih žarišč epidemije. Zanje bo po njegovih besedah danes poskrbljeno: “S posameznimi voditelji držav rešujemo administrativne in transportne blokade, a marsikje ne obvladajo položaja v celoti.”

Največjo težavo pri dobavi predstavljajo administrativne ovire, ki jih v paniki povzročajo druge države
V nadaljevanju se je zahvalil vsem, ki ponujajo pomoč v transportu, kar se zelo ceni, prosil pa je tudi vsa podjetja in zavode, ki imajo še kakršnekoli ne nujne rezerve zaščitnih mask in oblek, da jih namenijo RŠ CZ: “V najkrajšem roku bo tovrstne opreme dovolj, povrnemo, zaganjamo tudi lastne proizvodne kapacitete.”

Vir: nova24.tv

Mogoče vam bo všeč