Nekategorizirano

KPK nič ne ve o Židanovih darilih?

Tovariš Židan se vse bolj zapleta. Pravi da so darila v skladu s protokolom hranjenja in beleženja daril zabeleženo v knjigi daril ministrstva.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je po poročanju portala Siol na lastno pobudo začela preiskavo zaradi suma kršitev pri sprejemanju in poročanju o prejetih darilih na odprtju prve vinske banke na Krasu, kot smo že poročali. Udeležil se ga je tudi nekdanji minister Dejan Židan, ki je kot predstavnik ministrstva prejel simbolično darilo – ključ za vinski sef.

Židan je povedal, da je to darilo v skladu s protokolom hranjenja in beleženja daril zabeleženo v knjigi daril ministrstva. Dodal je, da gre za darilo male vrednosti. No, darilo ni zabeleženo v evidenci daril, ki jo vodi Komisija za preprečevanje korupcije (TUKAJ). Naj opozorimo, da denimo KPK vodi evidenco prejetih daril, ki so male vrednosti – tudi samo dva evra.

Ob izbruhu afere z ministrico Aleksandro Pivec se je oglasil direktor podjetja Vinakras Marjan Colja in povedal, da so v njegovem podjetju poleg Pivčeve v preteklosti gostili tudi Židana.

 

Mogoče vam bo všeč