Nekategorizirano

Na zabavi v Mariboru se je okužilo kar 16 ljudi

Po rekordnem številu opravljenih testov je bilo prvič potrjenih več kot sto okužb, kar predstavlja ogromen zalogaj za epidemiološko službo. Med kraji z največ okužb se je pojavil tudi Maribor.

Trenutno je v Mariboru aktivno okuženih kar 61 ljudi, samo včeraj je bilo 10 na novo okuženih. Se je pa v Mariboru na rojstnem dnevu 80 letnice okužilo kar 16 ljudi. Gre za okuženost vseh generacij, zato je to še toliko bolj zaskrbljajoče.

V domu Danice Vogrinec še več okužb

V enoti mariborskega Doma Danice Vogrinec na Taboru je še nekaj dodatnih primerov okužb, tako da imajo ta trenutek 22 primerov okužb z novim koronavirusom, od tega je enajst pozitivnih med oskrbovanci, prav toliko je tudi pozitivnih med njihovimi zaposlenimi. Kot je povedal direktor doma Marko Slavič, stanje pri nikomer od njih ni zapleteno.

Ko bodo zmogljivosti UKC Maribor zapolnjene, bodo po besedah direktorja Marka Slaviča poskrbeli za obolele znotraj doma v ustreznih conah. Po ugotovljeni okužbi stanovalke z novim koronavirusom, katere izvor še vedno ni znan, so v ponedeljek do nadaljnjega zaprli za obiske enoto Tabor, pozneje pa še osrednjo enoto doma na Pobrežju, čeprav prehajanja zaposlenih med enotama ni.

 

Mogoče vam bo všeč