Nekategorizirano

Koronavirus! V Italiji in Španiji je hudo! Zelo hudo!

V Italiji so v zadnjih 24 urah zabeležili tudi 4.401 novo okužbo z novim koronavirusom.

Število novih smrtnih žrtev je v primerjavi s četrtkom, ko so jih zabeležili 662, močno poskočilo. Mrtvih je nekaj več kot 900 ljudi. Število novih okužb se je medtem nekoliko znižalo. Od srede do četrtka se je namreč na novo okužilo 4492 ljudi, s čimer število na novo okuženih pada že četrti dan zapored.

Trenutno je v Italiji potrjenih 66.414 okuženih, vse skupaj pa se je doslej okužilo 86.498 ljudi. Ozdravelo je medtem 10.950 ljudi. Razmere v šestih bolnišnicah v pokrajini Bergamo ostajajo zelo kritične, klinike so na robu svojih zmogljivosti. Nekoliko jih razbremeni oskrba tistih, ki niso hudo bolni, na domu, pri čemer sodelujejo družinski zdravniki.

Nemčija, ki se z več kot 47.000 okuženimi tudi sama pripravlja na najhuje, je sprejela prvih šest okuženih iz Italije. Nemška dežela Severno Porenje – Vestfalija bo v prihodnih dneh sprejela še deset okuženih.

Hudo tudi v Španiji

Špansko ministrstvo za zdravje je medtem sporočilo, da je v zadnjih 24 urah umrlo 769 okuženih, s čimer se je število umrlih povečalo na 4858. Število okuženih pa se je od četrtka zvišalo s 56.188 na 64.059. Država je v karanteni od 14. marca, španski parlament pa je podaljšal izredne razmere do 12. aprila.

V Italiji in Franciji zato veljajo veliko strožja pravila kot v vseh drugih državah in tudi te ukrepe je bilo treba uvesti v zavedanju, da se koronavirus hitro širi. Čeprav so državljani blokirani in jim odreče nekatere pravice in temeljne svoboščine, pa je to edini način, da se kriza zajezi. Italija in Španija sta za živi primer tega.

Mogoče vam bo všeč