Nekategorizirano

Poleg koronavirusa se Grki soočajo z delovanjem neznane, do zob oborožene teroristične skupine

Grške posebne sile so skupaj z obveščevalnimi službami države odkrile teroristično organizacijo, ki je nezakonito vstopila v državo. Oboroženi so bili s težkim orožjem, skritim v skrivnih tunelih pod dvema hišama, ki so jih lani uporabili za zavetje skupin grških anarhistov, torej levičarske vlade Grčije. V času socialistične vlade Alexisa Tziprasa  so vsi  delali, ne da bi policiji  bilo treba uveljaviti zakon oziroma akte za zatiranje delovanja  grških anarhistov.

In prav na istem mestu je bil odkrit predor s prikrito oborožitvijo se je začel iz pritličja ene od dveh,  ki je imel skupno dolžino 47 metrov.

Državna varnost je predvčerajšnjem, 19. marca 2020, pridržala enajst ilegalnih tujcev, medtem ko so bile v dveh hišah v osrednji Ateni organizirane protiteroristične policijske akcije. 

V hiši, v kateri so jih našli, so odkrili posebej zasnovan podzemni tunel: protitankovski raketni metalec  s kovinskim stativom.

Puška tipa Kalašnjikov z lesenim ročajem in pištolo, 2 granati,  4 pištole s prilagojenimi kovinskimi puškami,  pištola  in priročniki za rokovanje z orožjem in (56) kartuš, ter revija z navodili za ravnanje s puško, ki so jih odkrili.

Pripornike so že privedli k tožilcu, ki jih bo kazensko preganjal za združevanje v teroristično organizacijo in načrtovanja terorističnih dejanj,  po kršitve zakona o strelnem orožju,  za nasilje nad policisti in posedovanje ilegalnega orožja. Obravnavali bodo po postopku, ki je predviden za tovrstna dejanja ki so v okviru dejanj ki ogrožajo in spodkopavajo temelje državnosti.

Poleg odkritih teroristov, koronavirusa, neposlušnih državljanov, ki masovno kršijo zakonodajo, ki preprečujejo gibanje po državi kar tako, je danes v jutranjih urah Grčijo zbudil tudi  potres v  Zahodni Grčiji na mejo z Albanijo, kjer več razpok na cestah, plazov, poškodbe na stavbah in dva lažje poškodovana občana  iz okolice mesta Kanalaki.

 

Mogoče vam bo všeč