Nekategorizirano

Koronavirus: Tudi v Celju okužba?

Po  neuradnih, sicer  zanesljivih informacijah, kot pišejo na portalu celjeinfo,  so pretekli  petek zaradi suma na koronavirus razkuževali prostore celjskega oddelka Državnega odvetništva RS na Prešernovi 27. Pozitiven naj bi bil ožji sorodnik ene izmed zaposlenih v celjskem oddelku, primer pa naj bi bil povezan z izbruhom koronavirusa v OŠ Šmarje pri Jelšah.

V pristojni službi za stike z javnostmi državnega odvetništva  bi naj potrdili razkuževanje prostorov v povezavi s trenutno epidemijo koronavirusa v Sloveniji.

S ponedeljkom sicer večina zaposlenih v državnem odvetništvu ostaja doma. Po oddelkih po Sloveniji pa bodo zgolj dežurstva.

Po naših virih naj bi ena izmed zaposlenih na celjskem oddelku državnega odvetništva svoje nadrejene  pravočasno obvestila o pozitivnem testu okužbe s koronavirusom v ožjem sorodstvu. Zaradi tega so v petek prostori državnega odvetništva ostali prazni, prostori pa so bili razkuženi. Bodo delovali od doma, pa ne zaradi akcije razkuževanja in v povezavi z  dogodkom iz Celja, ampak zaradi  na podlagi  že sprejetih vladnih ukrepov in odločitve sodišča, ki je prav tako omejilo svoje delovanje in  bo odločalo samo o nujnih zadevah.

Mogoče vam bo všeč