Nekategorizirano

KORONAVIRUS: Preberite kaj vse je od polnoči do nadaljnjega prepovedano

Od polnoči velja prepoved neposredne prodaje blaga in storitev. Med drugim velja za nastanitvene, gostinske, velnes, športno-rekreacijske, kulturne, frizerske in kozmetične storitve. Odprte pa ostajajo prodajalne z živili, lekarne, bencinski servisi, banka, pošta in trafike. Je pa omejeno število ljudi, ki so lahko naenkrat v prostoru.
 
Vlada je v uradnem listu objavila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.
Z njim začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slo-venije, kot na primer nastanitvene storitve, gostinske storitve, velnes storitve, športno rekreacijske storitve, kinematografske storitve, kulturne storitve, frizerske storitve, kozmetične storitve, pedikerske storitve, storitve iger na srečo.

Prepoved pa ne velja za:
– prodajalne z živili vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji,
– lekarne,
– prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki,
– program vrt in kmetijstvo v prodajalnah,
– kmetijske prodajalne,
– bencinske servise,
– banke,
– pošto,
– dostavne službe,
– trafike in kioske za prodajo časopisov in revij,
– druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja.

Iz prepovedi je izvzeto tudi ponujanje in prodaja blaga in storitev na daljavo.

Nacionalni inštitut za javno zdravje pa bo v 24 urah izdal tudi priporočila glede omejitev števila potrošnikov, ki so lahko hkrati v prostoru, v katerem se ponuja in prodaja blago in storitve glede na kvadraturo posameznega poslovnega prostora.

Prepovedi veljajo do nadaljnjega.

Vir: Demokracija.si

Mogoče vam bo všeč