Nekategorizirano

Koronavirus: prva smrtna žrtev v Makedoniji, v Grčiji uvajajo popolno karanteno!

Zgledujoč se po Italiji, se je Grčija odločila za popolno karanteno. Razvoj situacije jih je pripravil za ta rigorozen korak. Popolna prepoved gibanja nastopi na začetku prihajajočega delovnega tedna.

Ob izteku današnjega je v Grčiji 15 mrtvih, 624 bolnih, 34 v resnem stanju ozirom na intenzivnem zdravljenju.

Premier  Kirjakos Mitsotakis je v televizijskem sporočilu pred kratkim dejal, da se je odločil za prepoved prometa na cestah za vse državljane na ozemlju celotne države Grčije. Prepoved je splošna, začne se ob ponedeljku ob 6. uri.

				Kirjakos Mitzotakis, grški premier			Kirjakos Mitzotakis, grški premier

Iz prepovedi so izvzeti samo Predsednik republike, Vlada, oborožene sile, policija in varnostne sile ter vso zdravstveno osebje v bolnišnicah. Izhod za državljane bo možen samo v nujnih primerih in sicer ko bo potrebno preskrbeti hrano in zdravila, pa še to  ob poprejšnji navedbi relacije gibanja, oziroma bo moral imeti osebni dokument. Predvsem pa gre zahvala vsem ki so spoštovali napotke dane pred enim tednom ter se je obregnil ob lahkomiselne in lahkoverne ter neodgovorne   sodržavljane ki jim ni bilo mar za izvrševanje napotkov . prav tako bo dovoljeno da se vrnejo vsi tisti ki niso v svojem kraju stalnega bivanja, v kolikor prej niso mogli  ali so bili zatečeni z tem ukrepom

Vsi kršitelji bodo sankcionirani in za vsakega kršitelja bo določen kazen v znesku od 150 EUR. Organi reda in miru bodo striktno izvajali ukrep ter sankcioniranje.

Policijska ura v RS Makedoniji od 22. marca naprej. Prepovedna vsa predvolilna opravila za nedoločen čas.

V Severni Makedoniji , severna soseda Grčije in zahodna od Bolgarije, še od danes 2 marca  naprej imajo vse mejne prehode zaprte za izstop njenih državljanov, prav tako vstop tujih državljanov v Makedonijo  z osebnimi avtomobili, seveda z izjemo tovornih vozil  predstavnikov diplomatskega zbora ter tisti z pooblastili od Makedonskega MNZ. Prav tako so sprejeli odlok  o prekinitvi vseh opravil  povezanimi z predvolilno  kampanjo za njihove parlamentarne volitve ki so sprva bili napovedane za 12. april.

				Skopje			Skopje

Stanje z COVID 19  v  RS Makedoniji je naslednje:  v državi skupaj 114 po kraju bivanja pa največ v Skopju  65, Debar 36, ki je pravzaprav makedonski »Wuhan«, preostalih 13  pa  v drugih krajih,  pa še to pretežno povezano z zahodnim delom Makedonije. To je indikativno posebej za to ker je največ tistih ki so  prišli večji del iz Zahodnoevropskih držav, ki so pravzaprav  žarišča kot so Italija in Francija, pa kjer so imeli največ tistih ki so prišli in jim je bila odrejena 14 dnevna karantena pa je nijo upoštevali ali vzeli preveč lahkomiselno. Na njihovi kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja imajo hospitaliziranih 24 pacientov.

Na žalost, od včeraj imajo v Makedoniji prvo osebo, 57 letno žensko iz Kumanovega, ki je umrla za posledicami koronavirusa kljub bolnišničnemu zdravljenju, ki je bila testirana, umrla kljub negativnemu izvidu.

Od nocoj od naprej pa do preklica  uvajajo policijsko uro ki bo med 21 in 6 uro zjutraj,  velja  na ozemlju celotne države. Kršitelji določila o policijski uri bodo sankcionirali  z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. Za enkrat kaže da edino z poseganjem v osebno svobodo oziroma omejitev gibanja.

Da bo le učinkovalo!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč