Nekategorizirano

Janez Janša: “Hvala vam za pogum!”

Danes mineva 10. dan, ko je Slovenija 12. marca na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila okužb s koronavirusom razglasila epidemijo. Vlada RS, ki jo vodi Janez Janša, je bila imenovana 13. marca, in vse odtlej sprejema številne ukrepe za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom.

” … Vendar bomo zmogli. Nenazadnje, ob razpadu SFRJ smo imeli vojno zaprte meje, izgubo 80% trga. A smo se hitro pobrali in začeli pospešeno loviti zaostanek za razvitim svetom. Uspeli smo, ker smo v kritičnem času imeli dovolj potrpljenja, enotnosti, znanja, modrosti in poguma. Tako bo tudi zdaj. Hvala vam za pogum,” je predsednik vlade Janez Janša zapisal na Twitterju.

Njegovo sporočilo objavljamo v celoti:

Spoštovani!
Pandemija koronavirusa je spremenila svet. Upamo in verjamemo, da ne za dolgo. Toda danes Evropa izgleda kot v srednjem veku, mesta v strahu pred kugo, z obzidji in mitnicami na vsakem koraku. Le interneta niso imeli. Trenutno se lahko zanesemo le nase in na to, kar lahko sami proizvedemo, pridelamo in zberemo iz lastnih zalog.

Skušamo urejati zamaške v tovornem prometu in trgovini, težave so celo s povratkom naših državljanov iz drugih evropskih prestolnic. Vendar bomo zmogli.

Nenazadnje, ob razpadu SFRJ smo imeli vojno, zaprte meje, izgubo 80% trga. A smo se hitro pobrali in začeli pospešeno loviti zaostanek za razvitim svetom. Uspeli smo, ker smo v kritičnem času imeli dovolj potrpljenja, enotnosti, znanja, modrosti in poguma. Tako bo tudi zdaj. Hvala vam za pogum.

Mogoče vam bo všeč