Nekategorizirano

Koronavirus: Druga smrtna žrtev Covid-19, okuženih je 414, testiranih 13.098 oseb

Okužbo z novim koronavirusom so danes do 14. ure potrdili pri skupno 414 osebah v Sloveniji,kar je 31 več kot v soboto. Kot so še objavili na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), so doslej opravili skupno 13.098 testiranj. V UKC Ljubljana 30 hospitaliziranih s COVID19, od tega devet na intentzivnem oddelku. Iz UKC-ja Maribor pa sosporočili, da je pri njih hospitaliziranih deset bolnikov s koronavirusom, od tega sta dva na intenzivni negi. Priključena sta na respirator, njuno stanje je stabilno. Od osmih bolnikov na oddelku eden potrebuje dodatno oskrbo s kisikom. V soboto so dva bolnika odpustili, enega pa na novo sprejeli.

Z današnjim dnem imamo v Sloveniji drugo smrtno žrtev koronavirusa. Po besedah, ministra za zdravja Tomaža Gantarja je zaradi novega koronavirusa umrla oskrbovanka doma za starejše občane Metlika.

Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, obolele osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij: 144 iz osrednjeslovenske, 73 iz savinjske, 57 iz juhovzhodne Slovenije, 37 iz podravske, 28 iz gorenjske, 16 iz koroške, 13 iz primorsko-notranjske, 11 iz pomurske in obalno-kraške, šest iz goriške ter pet iz posavske in zasavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov. Epidemiološka obravnava potrjenih primerov je v teku. Med obolelimi je 201 ženska in 211 moških, ena oseba je umrla.

				Dom starejših oskrbovancev Metlika			Dom starejših oskrbovancev Metlika

Danes je dom starejših oskrbovancev v Metliki obiskal predsednik vlade janez Janša. Srečal se je z direktorico DSO Ivico Lozar, metliškim županom Darkom Zevnikom in Petrom Šneljerjem, poveljnikom Civilne zaščite. Seznanil se je s težavami, s katerimi se dom sooča po izbruhu koronavirusa. Janša se je tudi zahvalil vodstvu doma in odgovornim v občini za hitro in učinkovito ukrepanje ter za njihovo kooperativnost.

Mogoče vam bo všeč