Nekategorizirano

Koronavirus – Celotna Italija v karanteni! Razglašene izredne razmere! Mrtvih že skoraj 500! V Sloveniji 25 okuženih

Italijanski premier Conte je za celotno državo razglasil karanteno. Policija že izvaja nadzor na avtocestah in lokalnih cestah, vse kršitelje pa čaka zapor do treh mesecev ali globa. Znani so tudi novi podatki – okuženih je 7985 oseb, skupno je umrlo že 463 ljudi.

Italijanska vlada je zaradi “pomembnega porasta v številu okuženih z novim koronavirusom” nocoj sprejela nov previdnostni ukrep in karanteno razširila na celotno državo. Sklep, bi ga na kratko lahko poimenovali ‘Jaz ostanem doma’! Prebivalci bodo lahko potovali le zaradi službenih obveznosti ali pa za izredne družinske zadeve. Z ukrepi želi vlada zaščitit najbolj ranljive skupine prebivalstva.

Voditelji držav članic EU bodo danes prek telekonference predvidoma usklajevali prizadevanja unije v boju z novim koronavirusom, ki se je že razširil po vseh članicah povezave. Posamezne države sicer že uvajajo svoje ukrepe za zajezitev koronavirusne bolezni. O koronavirusu bo na skrajšanem zasedanju v Bruslju razpravljal tudi Evropski parlament.

Italijanska civilna zaščita je medtem sporočila nove podatke v povezavi s koronavirusom v državi. Po zadnjih podatkih je okuženih že 7985 ljudi. Samo včeraj je umrlo 97 ljudi, skupna številka smrtnih žrtev pa je tako že preseglo 400 – umrlo je 463 oseb. 

V Sloveniji so do včeraj potrdili še dve okužbi z novim koronavirusom v Sloveniji, s tem se je število okuženih povzpelo na 25. Kot je neuradno izvedela STA, je med drugim okužena tudi oseba iz vodstva UKC Ljubljana, ki nima stikov z bolniki. Gre za sekundarno okužbo, medtem ko gre pri zadnjem potrjenem primeru za uvoženo okužbo.

Število okuženih je v enem dnevu naraslo za 1598. 724 ljudi je virus že prebolelo, danes 102 osebi več kot dan poprej. Italijanska vlada se je glede na nadaljnje naraščanje okužb soglasno odločila za popolno zaprtje vseh italijanskih smučišč. Največ okužb so danes zopet zabeležili v Lombardiji. Poroča 24ur in tiskovne agencije.

Mogoče vam bo všeč