Nekategorizirano

Koronavirus 32. dan: V Sloveniji doslej 442 okuženih, umrla tretja žrtev virusa Covid-19

Sloveniji umrl še tretji bolnik, okužen s koronavirusom. V Sloveniji je do danes do 14. ure potrjenih 442 primerov novega koronavirusa, opravljenih je bilo 13.812 testiranj, je zapisano na spletni strani NIJZ. V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je hospitaliziranih 32 bolnikov, osem se jih zdravi na oddelku intenzivne terapije. V Mariborskem UKC pa je hospitaliziranih 11 bolnikov. Dva se zdravita na intenzivni enoti, oba sta že bila intubirana. Tri osebe, ki so imele potrjeno okužbo s koronavirusom, so umrle.

Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, obolele osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij : 151 iz osrednjeslovenske, 78 iz savinjske, 59 iz juhovzhodne Slovenije, 44 iz podravske, 29 iz gorenjske, 18 iz koroške, 16 iz primorsko-notranjske, 12 iz obalno-kraške, 11 iz pomurske, šest iz goriške ter pet iz posavske in zasavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov. Epidemiološka obravnava potrjenih primerov je v teku. Med obolelimi je 201 ženska in 211 moških, tri osebe so umrle.

Koliko je okuženih po regijah in krajih (do 10. ure)?
Ljubljana včeraj 144, danes -151 okužb 
Savinjska včeraj 75,  danes – 78 okužb
Gorenjska včeraj 28, danes – 29 okužb
Goriška včeraj 6, danes – 6 okužb
Pomurska včeraj 11, danes – 11 okužb
Podravska včeraj 37, danes – 44 okužb
Dolenjska in Bela Krajina včeraj 57, danes – 59 okužb
Obala včeraj  11, danes – 12 okužb
Posavska včeraj  5, danes – 5 okužb
Zasavska včeraj  5, danes – 5 okužb
Notranjska včeraj 13, danes – 16 okužb
Koroška včeraj  16, danes – 18 okužb

V celjski bolnišnici je hospitalizirana še ena oseba, ki je okužena z novim koronovirosom, prva pa je bila sprejeta v nedeljo. Oba bolnika sta stabilna in hospitalizirana na običajnem oddelku, kjer zdravijo bolnike s covidom-19, je danes za STA povedala tiskovna predstavnica celjske bolnišnice Danijela Gorišek. Po besedah strokovnega direktorja celjske bolnišnice Francija Vindišarja imajo pripravljenih že 35 postelj za okužene z novim koronavirusom, ob tem je tudi spomnil, da je Slovenija že prešla v drugo fazo okužbe.

Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Maribor, kjer trenutno zaradi epidemije novega koronavirusa obravnavajo samo nujna zdravstvena stanja, so priskočili na pomoč zasebni zdravniki. Nanje se lahko obrnejo bolniki s kroničnimi boleznimi, ki ne potrebujejo nujne obravnave, a potrebujejo zdravniški nasvet.

Mogoče vam bo všeč