Nekategorizirano

Komu še ni jasno: Podobnika hočejo zrušiti zato, ker je Janšev politični zaveznik

Jutrišnje glasovanje za novega predsednika na seji novoizvoljenega Sveta KGZS postaja neverjetno podobno zgodbi pri oblikovanju Vlade RS. Vsi proti Podobniku, kot je bilo takrat “Vsi proti Janši”. Marjan Podobnik je seveda v boljšem položaju kot je bil po parlamentarnih volitvah Janša, saj lahko računa na trdno zavezništvo Janševih izvoljenih svetnikov, s katerimi imata že sama skoraj absolutno večino.

Mnoge je Podobnik pridobil z ambicioznim programom. Posebej z obljubo, kjer sta SLS in SDS že usklajena, da bodo okoli 150 000 hektarjev gozdov, ki jih sedaj upravlja Židanov bankomat SIDG, in okoli 30.000 hektarjev najboljših kmetijskih zemljišč, ki jih imajo od Sklada KZG v najemu tuji tajkuni in domači prihvatizatorji, v dolgoročni zakup razdelili okoli 3500 slovenskim kmetom ter tako obdržali na kmetijah nekaj tisoč mladih prevzemnikov in s tem bistveno  povečali slovensko samooskrbo s hrano. 

Vsakemu kolikor toliko informiranemu in politično razgledanemu spremljevalcu razmer je jasno, da Podobnik ni nesprejemljiv za nasprotnike zaradi poznavanja kmetijstva. Kot nekdanji kmet, diplomirani kmetijski inženir, kmetijski svetovalec, direktor KZ Idrija in predavatelj na Kmetijski šoli Grm je verjetno trenutno eden najboljših poznavalcev slovenskega kmetijstva.

Njegov problem za (Židanovega) Roka Robleka, (Zemljaričevega) Vriska, (Gorencove) Posavce in kakšnega ekonoma je, da je Podobnik Janšev politični zaveznik, ki lahko prevesi tehtnico, kakšna bo vlada po naslednjih volitvah.

Boris Cipot

Mogoče vam bo všeč