Nekategorizirano

Koliko socialnega čuta premore Vlada RS?

 

Poslanec NSi Jožef Horvat je na Vlado RS naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi s stečajnim postopkom podjetja AHA Mura in poplačilom njegovih upnikov. To je že drugi stećaj v petih letih, leta 2009 je namreč propadel nekdanji konfekcijski gigant Mura, na cesti pa ostalo večkot 3700 zaposlenih.

Jožef Horvat je izpostavil, da je iz omenjene posebne delitvene mase, ki jo je predlagal stečajni  upravitelj dolžnika Aha Mura d.o.o., razvidno, da nekdanji delavci Aha Mure ne bodo poplačani niti z enim evrom. »Z veliko verjetnostjo lahko sklepam, da delavci ne bodo dobili nič tudi od nadaljnje prodaje nepremičnin in premičnin, pa čeprav so prav ti delavci dolga desetletja gradili nekdanjo Muro, ob stečaju pa so bili brutalno vrženi na cesto in osramočeni. Za mnoge usode družin in posameznikov vemo, za večino ne vemo,« je ogorčen poslanec Jožef Horvat.

Zato je Cerarjevi Vladi  posredoval pobudo, da se odpove delu posebne razdelitvene mase (294.305,42 EUR) v korist nekdanjih delavcev Aha Mure d.o.o.

Pri tem je Jožef Horvat spomnil, da je Pahorjeva Vlada  28. aprila 2011 sprejela sklep o dodelitvi finančne spodbude podjetju Aha Moda, d. o. o., in to za za investicijski projekt »Vzpostavitev sodobnih poslovnih procesov in revitalizacija blagovne znamke Mura.«

Resor ministrice za gospodarstvo Darje Radič je bil zelo darežljiv do ministričine prijateljice Mojce Lukančič in ji namenil 5.815.872 evrov. (Podjetje je Mojca Lukančič kmalu preimenovala in sicer iz Aha Moda d.o.o. v Aha Mura d.o.o. Delavci AHA Mure od te nepovratne finančne spodbude niso imeli nič, saj je kmalu podjetje zaradi napačnih poslovnih odločitev propadlo.

bc

Mogoče vam bo všeč