Nekategorizirano

Koliko premoženja ima Joe Biden ?

Joe Biden ima premoženje v vrednosti devet milijonov dolarjev, poročajo ameriški mediji s sklicevanjem na ocene revije Forbes.

Na začetku letošnje predsedniške kampanje je Biden predstavil finančno stanje za leta 2016, 2017 in 2018, na podlagi tega poročila pa je Forbes njegovo bogastvo ocenil na devet milijonov dolarjev.

Ameriški mediji navajajo, da bo njegovo bogastvo zagotovo večje, ko bo tudi uradno postal predsednik države, poroča Tanjug. Ko je od konca devetdesetih let napredoval v svoji karieri, se je Bidenov dohodek po arhivskih podatkih senata, katerega član je bil dolga leta, povečal s 42.500 na 174.000 dolarjev.

Ko je bil izvoljen za podpredsednika Baracka Obame, na položaju, ki ga je opravljal osem let, je dobil dodatno povišico in začel zaslužiti približno 230.000 ameriških dolarjev na leto, medtem ko bo kot predsednik ZDA zaslužil 400.000 dolarjev na leto. Biden in njegova žena Jill sta resno zaslužila šele, ko je leta 2017 zapustil funkcijo.

Ko je Biden julija 2019 objavil finančna poročila, je bilo videti, da sta z Jill v letih 2017 in 2018 zaslužila več kot 15 milijonov dolarjev.

Večina tega denarja izvira iz več knjižnih pogodb s podjetjem Flatiron Books, ki so ocenjene na 8 milijonov dolarjev na tedensko založbo, vendar so Bidenovi veliko zaslužili z govori v različnih situacijah in na različnih prireditvah.

 

Mogoče vam bo všeč