Nekategorizirano

Ko so izvedeli, da je med osebami v karanteni hotela Paka tudi zvezdnik Zoran Dragić, so se v MO Velenje posipali s pepelom!

Po celodnevnem “bombardiranju,” namenjeno velenjski občini in njenim predstavnikom, na čelu z rdečim Židanpovim županom Bojanom Kontičem,  s strani osveščenega dela javnosti ter nekaj sestankov, tudi opravičila Andreja Štera, vodja konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve, so tokovi komunikacije, polni očitkov in omenjanja komunikacijskih šumov, stekli v neko normalno smer glede na okoliščine.

Tako se je v  poznopopoldanskem času na Mestni občini Velenje zaradi vsega, kar se dogaja okrog oseb, ki jih je vlada ponoči v izolacijo namestila v velenjski hotel, na sedežu občine sestajali  ekipe predstavnikov občine, regijske in občinske civilne zaščite, Velenjskega zdravstvenega doma, velenjske policije, Gorenja Gostinstva, nacionalnega inštituta za javno zdravje in poklicne gasilske enote Gorenja. Ugotovili so, da je vlada ponoči brez vedenja Mestne občine Velenje v Hotel Paka, ker je bilo potreba takoj  se odločiti,  namestila 42 Slovencev, ki so pripotovali iz Madrida. Mestna občina Velenje je prve informacije o tem izvedela sinoči iz medijev in takoj so od vlade  zahtevali pojasnila. Danes na sestanku smo ugotovili, da je vlada te osebe v hotel namestila v karanteno, vendar ni poskrbela za organizacijo bivanja v njem, torej za prehrano, varovanje objekta, sistem odvoza odpadkov, čiščenje, pranje in druge osnovne potrebe, ki so nujne ob takšni nastanitvi.

Na zahtevo Mestne občine Velenje  je bilo prav tako  popoldan  s strani osebja Zdravstvenega doma Velenje opravljeno testiranje vseh nastanjenih. Testiranje bodo ponovili čez 6 dni in nato še čez 14 dni. Prav tako je celotno koordinacijo za zagotavljanje bivalnih pogojev za vse nastanjene prevzela Mestna občina Velenje. Poskrbeli bodo, da bo celoten čas njihovega bivanja zagotovljeno zunanje varovanje objekta in okolice, prav tako bo v hotelu ves čas prisoten receptor. Dogovorili so se tudi, da bo hrano za vse obroke pripravljalo Gorenje Gostinstvo, dostavljala pa jo bo občinska civilna zaščita. Vse aktivnosti bodo potekale brez kontaktov, hrana bo v nepovratni embalaži dostavljena do hotela, nato pa bodo predstavniki občinske civilne zaščite z ustrezno zaščitno opremo poskrbeli za dostavo do vrat vsem nastanjenim v hotelu. Prav tako bodo poskrbeli za redno razkuževanje prostorov.

V kolikšni meri je za spremembo v razmišljanju velenjskih občinskih bosov vplivalo dejstvo, da je med tistimi, ki so jih namestili v hotelu Paka, tudi košarkarski zvezdnik Zoran Dragić, je seveda vprašanje za milijon dolarjev. 

Zanimivo pa je, da so nekateri mediji poročali o muhavosti zvezdnika Zorana Dragića, ki naj bi protestiral zaradi prisilne izolacije, nato pa jo “kršil” in se pred hotelom Paka družil z novinarji. Po njegovem “vzoru” sta se na sprehod po Velenju odpravili tudi dve ženski, ki bi morali biti v svoji sobi hotela Paka. Tjakaj ju je napotila šele policijska patrulja. 

Prav tako so poskrbeli za kontakte z sorodniki od vseh  ki so v karanteni v hotelu. Janko Melanšek, poveljnik  regijske civilne zaščite se je danes na sestanku v imenu Civilne zaščite Republike Slovenije Mestni občini Velenju opravičil, ker lokalna skupnost ni bila  obveščena o odločitvi in ker teh aktivnosti niso izvedli v sodelovanju z lokalno skupnostjo in občinsko civilno zaščito. Mestni občini Velenje in naši civilni zaščiti se je zahvalil za hitro ukrepanje in vso pomoč.

Končno bodo naši državljane deležni enakovredne obravnave kot nekateri ne nujno slovenski državljani v  okoliščinah podobnim sedanjem vendar pa čas kot kritična komponenta bistveno bolj odločilen. Naučiti se morajo sodelovati in ne zapletati, administrirati,  zavirati.

Pričakujejo pa še vedno nek komunikacijski kanal z Vlado o njenih namerah. Upajmo ne da bi zavirali ampak sodelovali ali zavlačevali postopke, ki morajo biti hitri, ker so samo tako učinkoviti in pravočasni in važni za ohranjanje zdravja lastnih državljanov.

Mogoče vam bo všeč