Nekategorizirano

Kje v Mariboru bodo jutri odprti vrtci?

Po včerajšnji odločitvi Vlade RS, da se s ponedeljkom, 26. oktobrom, predvidoma za en teden, zapirajo vrtci, smo na Mestni občini Maribor danes organizirali delovanje posameznih vrtčevskih enot, v katerih bomo izvajali dežurstva.

Varstvo predšolskih otrok bo tako tudi med zaprtjem vrtcev zagotovljeno po vsej občini, vendar bo namenjeno le družinam, kjer starši delajo v takšnih dejavnostih oziroma na delovnih mestih, da dela ne morejo opravljati na domu. Potrebe oziroma upravičenost do dežurnega varstva so starši danes sporočali v matičnih enotah.

Tiste, ki so upravičeni do nujnega varstva, so oziroma bodo vrtci pravočasno obvestili, kam lahko v ponedeljek pripeljejo svoje otroke. V prihodnjem tednu, od 26. do 30. oktobra, bodo tako vrtci v mariborski občini delovali na naslednjih lokacijah:
– Vrtec Borisa Pečeta Maribor, Tomšičeva ulica 32,
– Vrtec Ivana Glinška Maribor, Gledališka ulica 6,
– Vrtec Jadvige Golež Maribor, Betnavska cesta 100,
– Vrtec Jožice Flander Maribor, Focheva ulica 51,
– Vrtec Otona Župančiča Maribor, Oblakova ulica 5,
– Vrtec Pobrežje Maribor, Cesta XIV. Divizije 14/a,
– Vrtec Studenci Maribor, Groharjeva ulica 22, in
– Vrtec Tezno Maribor, Dogoška cesta

Tržnice in Snagini zbirni centri bodo še obratovali

Mariborske tržnice bodo do nadaljnjega obratovale po običajnem urniku, ob strogem
upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov. Odprti ostajajo tudi Snagini zbirni centri, v mariborski občini sta to centra v Plinarniški in Lahovi ulici. Urniki obratovanja centrov se zaenkrat ne spreminjajo, bodo pa delovali z okrepljenimi ekipami. Na območju zbirnega centra so lahko hkrati največ trije zunanji uporabniki. Snaga prosi občane, da že doma odpadke organizirajo tako, da jih bodo lahko čim prej pravilno odložili.

 

Mogoče vam bo všeč