Nekategorizirano

Kje je ilegalni migrant Ahmad Schami?

Že kar nekaj časa je minilo od kar je Vrhovno sodišče Republike Slovenije odločilo, da mora Ministrstvo za notranje zadeve, kljub nasprotovanju Mira Cerarja, ilegalnega migranta Ahmada Schamija izročiti Republiki Hrvaški. In sedaj? Vse tiho je bilo, ugotavlja poslanec SDS dr. Vinko Gorenak. “Pa ne bo tako! Pravkar sem na Vlado Republike Slovenije naslovil naslednje poslansko vprašanje:

 »Vse sodne instance v Republiki Sloveniji, vključujoč Vrhovno sodišče RS, še pred tem pa Ustavno sodišče Republike Slovenije (zavrnitev obravnave) so odločile, da mora Ministrstvo za notranje zadeve ilegalnega migranta Ahmada Schamija izročiti Republiki Hrvaški. V zvezi s tem sprašujem naslednje:

  1. Ali je ilegalni migrant Amhad Schami že izročen Republiki Hrvaški?
  2. Če je odgovor na prejšnje vprašanje negativen, prosim za podatek, kakšne aktivnosti v smeri izpolnitve odločitve Vrhovnega sodišča Republike Slovenije je do sedaj že izvedlo Ministrstvo za notranje zadeve?«

Odgovor Vlade Republike Slovenije (časa ima 30 dni – žal), bom seveda objavil,” sklene svoj zapis na blogu dr. Vinko Gorenak.

Seveda tudi mi z nestrpnostjo pričakujemo, kakšne izgovore bo Vlada Mira Cerarja zapisala v odgovoru,  da opraviči Schamijevo bivanje v Sloveniji. Mora pa biti res nekaj posebnega ta sirski brivec, da ga ne pospremijo do meje s Hrvaško!

Mogoče vam bo všeč