Nekategorizirano

Show must go on – šov se nadaljuje

Hotel Maribor v Mariboru.  Konferenčna dvorana  v prvem nadstropju je bila prizorišče izrednega kongresa stranke Lista za Maribor, ki so ji po 23 let delovanja opešale življenjske moči. Na zadnjih lokalnih volitvah so ostali pred vrati mestnega sveta, čeprav so se še pred dvema desetletjema lahko pohvalili s kar šestimi mestnimi svetniki, pa tudi z županom Alojzom Križmanom. Na razpotju odločitve ali končati zgodbo ali vztrajati, se je pojavil podjetnik in novinar Bojan Požar, se decembra lani hitro dogovoril z vodilnimi stranke, da je on tista sveža kri, ki bo znova obudila stranko in jo popeljala uspeha na državnozborskih, pa tudi na lokalnih volitvah v občini Hoče in mestni občini Maribor. Sklepno dejanje stranke Lista za Maribor je bilo opravljeno v nekaj minutah, soglasno potrjena poročila organov stranke, tudi Križmanovo pismo zbranim je bilo prebrano, ker se sam izrednega kongresa ni udeležil zaradi obveznosti, povezanih s projektom Magna Steyer in že je bila obrnjena nova stran v življenju stranke.

Za govornico je stopil novinar in podjetnik Bojan Požar. Da gre v njegovem primeru za zgodbo o uspehu, kar se tiče njegovega spletnega portala Požareport in televizijskega VV Faktorja, je dejal zbranim. Sicer so njegove besede kazale na precejšnjo tremo, morda zaradi čustvenega naboja, ki ga je prelil na tekst kar precej dolgega nagovora. Povedal je, da se je v življenju doslej vsega lotil premišljena, da je kot športnik maratonec navajen tekov na dolge proge, da še vedno ostaja to, kar je bil, to je novinar in podjetnik, da pa bo glas tistih, ki jih oblast, pa tudi politične stranke ne vidijo in ne slišijo. V politiko je vstopil zaradi dogajanj po požaru v vrhniškem Kemisu in še bolj zaradi projekta Magna.   Da ga ne gre podcenjevati, je opozoril in da bo za vsak dobljen glas na volitvah hvaležen, pa četudi bo samo eden.

Mariboru, ki že leta živi v frustracijah, napoveduje razcvet, le kandidata za župana z liste Stranke novinarja Bojana Požarja morajo podpreti Mariborčani. »Novi župan Maribora ne bo Andrej Fištravec, ne bo Franc Kangler, ne bo poslanec Desusa Uroš Prikl, ne bivši direktor DEM Viljem Pozeb, ne poslanec Levice Franc Trček, temveč bo to kandidat naše Liste.  Ampak, to ne bom jaz, temveč mlad mariborski poslovnež, ki ga pozna vsaj pol Maribora,« je dejal Požar. S pikrimi pripombami je pospremil stanje v Sloveniji, v kateri se krade vsak dan in vse povprek, politika na umazan način dopušča gradnjo »umazane« industrije na vodovarstvenih območjih in na najkvalitetnejših kmetijskih površinah (Magna), interes kapitala je prevladal temeljne človekove pravice v primeru Kemisa, napake iz projekta TEŠ 6 vlada Mira Cerarja prenaša na 2.Tir, nikomur ni mar za oprano milijardo dolarjev v NLB, je Požar našteval najbolj v nebo vpijoče »grehe« oblastnikov.

Slovenski politični eliti je Bojan Požar namenil naslednje besede;« Vsi vi, na levi in desni, Miro, Dejan, Karl, Janez, pa Milan iz ozadja! Vsi ste imeli svoje priložnosti, pa ste jih zapravili.  Enako velja tudi za novo generacijo politične elite, razne Čuše, Dobovške in Šarce. Ni dovolj, če Matej Tonin obleče modro obleko, sname kravato in očala in je kakor nov obraz. Ali pa, da si igralec in imitator Marjan Šarec nadene kravato in očala in igra predsedniškega kandidata!« Da z njimi in političnimi prevarami slovenska politična elita nadaljuje svojo vrsto. Zato po besedah Bojana Požarja na njihovih kandidacijskih listah takšnih obrazov ne bo, kajti njegova stranka ne bo Noetova barka za potapljajoče se politične obraze. Njihovi kandidati bodo navadni ljudje, inženirji, zdravniki, veterinarji, ekonomisti, novinarji…ki želijo v tej državi nekaj narediti. Ne zanimajo jih privilegiji, ker se v politiko odpravljajo zato, ker želijo Sloveniji dobro.

Rojstvo nove Liste novinarja Bojana Požarja je pozdravil tudi publicist Igor Omerza, sovoditelj VV Faktorja Aljuš Pertinač, tudi Požarjeva življenjska sopotnica Barbra Drnač in DržavljanK Vili Kovačič.  Na koncu je udeležence kongresa, zbralo se jih je 43, zaprosil, da ga izvolijo za predsednika stranke Lista novinarja Bojana Požarja.

 

Mogoče vam bo všeč