Nekategorizirano

Janševa vlada uživa najvišje zaupanje med vladami, odkar izvajajo meritve

Zaupanje v državne institucije je v obdobju epidemije koronavirusa izrednega pomena. Še posebej nekatere izmed njih so se glede na podatke Valicona v tem obdobju izkazale, saj se je zaupanje vanje povečalo. Med drugim gre navesti zdravstveni sistem, banke, trgovine in policijo. Na samem vrhu lestvice je civilna zaščita.

Tudi Janševa vlada uživa najvišjo podporo izmed vseh slovenskih vlad, predvsem pa višjo kot Šarčeva novembra 2019, čeprav se opozicija ves čas trudi, da bi zmanjšala njen ugled, piše portal Nova24TV.

Strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj Edvard Kadič je rezultate komentiral z naslednjimi besedami: “V resen razmislek opoziciji, da naj čim prej postane povezovalna in ne za vsako ceno razdiralna. Podpora vladi je trenutno največja v zadnjih nekaj letih, kar (ob #koronavirus) sovpada tudi s krepitvijo polarizacije polit. prostora in nižanjem kulture dialoga.”

Po nekaj več kot mesecu dni, odkar je bila postavljena nova vlada Janeza Janše, ki je bila med drugim tudi zaradi nesprejemanja ustreznih ukrepov njegovega predhodnika dobesedno potisnjena v kruto bitko z novim koronavirusom (ki jo je tej desnosredinski koaliciji sicer uspelo dobiti), se je iz varnega zavetja opozicije oglasil Marjan Šarec. Nekdanji predsednik vlade, ki si ga bo naša domovina za vse vselej najbolj zapomnila prav po tem, da je “dezertiral” na predvečer izbruha pandemije, zatem pa kot vršilec dolžnosti zaradi pristopa, ki nikakor ni bil resen, še odlašal s prvimi ukrepi.

 

Mogoče vam bo všeč