Nekategorizirano

V Cinkarni Celje poskrbijo za bodoče kadre. Kadrovske štipendije za dijake različnih smeri

Cinkarna Celje je  tudi to jesen objavila razpis za kadrovske štipendije. V svoje vrste vabi dijake vseh letnikov kemijske, strojne, elektro, gradbene smeri in smeri mehatronika. Izbrani štipendisti prejemajo redno mesečno izplačilo, za kar bodo v šolskem letu 20 dni svoje znanje izpopolnjevali v podjetju. Po končanem šolanju imajo tudi možnost zaposlitve, bistveno večje kot kdorkoli drug, seveda ob primerno pridobljenem znanju za kar so dobili tudi »cinkarniško« štipendijo

V lanskem  šolskem letu je bilo v Cinkarni 14 dijakov štipendistov od 1. do 4. letnika. Med njimi je bilo največ strojnih tehnikov, po številu so jim sledili kemijski tehniki, elektrotehniki, inštalaterji strojnih inštalacij, elektrikarji, oblikovalci kovin-orodjarji in tehnik računalništva.

V študijskem letu, ki se izteka v teh dneh, pa se je v podjetju izpopolnjevalo 13 študentk in študentov smeri kemijsko inženirstvo, kemijske tehnike, elektrotehnika, strojništvo in elektronika.

»Kot štipendistka sem letos prvič opravljala prakso v pigmentnem laboratoriju Službe za kakovost. Delo v laboratoriju je bilo zanimivo in predvsem raznoliko, saj sem tehtala surovine, opravljala meritve in izračune in se srečala z mešanjem lateksov. Vesela sem, da sem imela to možnost in se že veselim nadaljnjega dela tekom študija,« je povedala ena od štipendistk.

 

V novem šolskem oz. študijskem letu se bo obstoječim 17 dijakom in študentom pridružilo 5 novih štipendistov. Vsak od njih bo, ob strokovni podpori mentorja, v šolskem letu opravil 160 ur dela na svojem področju.

»Cinkarna ima zelo raznolike programe in specifične proizvodne procese. Del znanj mladi pridobijo v okviru izobraževalnih institucij, preostale strokovne kompetence pa med delom, s prenosom znanj izkušenih zaposlenih na mlajše.  Uspe  jim vzpostaviti obojestransko zavedanje o pomenu znanja mladih na eni in izkušenih na drugi strani,  potem niso daleč od vzpostavitve odličnega  tima v dobro podjetja,« to pa   mnogokrat formula za uspeh.

Po oceni predsednika Uprave Aleša Skoka pa je podeljevanje štipendij dolgoročno zagotavljanje odličnega poslovanja:

»Eden od temeljev uspešnosti podjetja je zagotovo strateško upravljanje kadrov, obstoječih in novih. Poleg štipendij smo npr. lani zaposlovanje dijakov/študentov v primerjavi z letom 2018 povečali za dobre 3 odstotke. V primerjavi z letom prej pa se je za kar 18 odstotkov povečalo tudi opravljanje obvezne prakse ter priprav diplomskih in magistrskih del, kar kaže na zanimanje mladih kadrov za delo v podjetju in to nas zelo veseli,« pravi glavni »tehniko« Cinkarne, Nikolaja Selič Podgoršek.

Razpis za letošnje kadrovske štipendije je sicer odprt do 15. septembra, v celoti pa je objavljen na spletni strani podjetja.

V Cinkarni nikoli ne pozabijo na sinergijo med lokalnim okoljem in poslovnimi interesi ne glede na stanje  na lokalnem regionalnem in globalnem trgu. Šele ko si umeščen, in to dobro, v lokalno okolje,si se zapisal dobro tudi med  vse pripadnike lokalnega okolja kjer pravzaprav črpaš glavne vire, človeške, kadrovske in poslovne.

Cinkarni to že lep čas uspeva.

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč