Nekategorizirano

Kandidat stranke Dobre države za župana Ljubljane Smiljan Mekicar: »Ljubljana ni samo center«

Ljubljana, 25. september 2018. Danes je Mestni odbor Dobre države Ljubljana predstavil kandidata za župana Ljubljane na lokalnih volitvah. To je Smiljan Mekicar, predsednik Sveta Četrtne skupnosti Črnuče, dolgoletni podjetnik, z večletnimi izkušnjami v medijih, marketingu in turizmu ter sedaj že 13 letnimi v državni upravi, na ministrstvu za gospodarstvo, elektronskih komunikacijah in zdravstvu.
Dobra država je kandidata za župana predstavila na lokaciji avtobusne in železniške postaje, eni številnih »ljubljanskih sramot« ki najbolj plastično dokazujeta omejen razvojni domet sedanje mestne oblasti in nesposobnost izvedbe resnično strateških, vsebinskih projektov v sodelovanju z državo in drugimi investitorji.
»Obstoječa mestna oblast nam gradi nekakšno navidezno betonsko pravljico v centru mesta, dejansko pa Ljubljana zaradi svoje centralistične, pogosto samovšečne, arogantne politike razvoja in komuniciranja z drugimi deli Slovenije ne izkorišča razvojnih potencialov v polni meri, predvsem pa zanemarja sinergije sodelovanja s širšim ljubljanskim območjem in z ostalimi deli Slovenije. Napačne strateške odločitve in druge organizacijske deviacije v vodenju mesta se kažejo v neustrezni koncentraciji investicij večinoma v centru Ljubljane, razpadanju prometne politike in infrastrukturnih povezav z ostalo Slovenijo ter svetom, z nezmožnostjo dogovora med Ljubljano in državo o ključnih razvojnih projektih, nenazadnje v neustreznem razvoju množičnega, sezonskega tranzitnega turizma brez visoke dodane vrednosti, kar že obremenjuje življenje v mestu.«, je ob predstavitvi povedal Smiljan Mekicar.
Sicer pa je 16 ključnih programskih točk Dobre države v Ljubljani strnjenih v pet vsebinskih sklopov:
 Ljubljana ni samo center
 Betonu vdahnimo vsebino in življenje
 Za zdravo, čisto in prijazno mesto
 Za Ljubljano po meri vseh meščanov
 Za varno mesto, vedno in povsod

Mogoče vam bo všeč