Nekategorizirano

Kakšno alternativo ima sedanja opozicija, da zruši vlado?

Edina alternativa za opozicijo je izglasovana konstruktivna nezaupnica vladi, piše Požareport. Zdi se, da je to še najbolj jasno Alenki Bratušek, kar ni presenetljivo, ker je tako tudi sama postala predsednica vlade. Ampak tukaj se pred opozicijo spet postavita domala dve nepremostljivi oviri. Najprej bi se za kaj takega morali strinjati o imenu.

Kdo bo torej predsednik vlade, ko to ne bo več Janša? Bo to Marjan, ki je že  neslavno končal, bi bila to nova radikalna Tanja? “Šivilja” Alenka? Celo “poznavalec” gospodarstva Mesec? Morda kdo tretji? Dokler tega imena ni, in več kot očitno ga še dolgo ne bo, je izglasovanje konstruktivne nezaupnice nemogoče. Zanimivo je, da tudi Šarec nenehno govori o konstruktivni nezaupnici, čeprav ve, da za to potrebuje 46 glasov, katerih pa seveda nima. Ne gre mu tudi v račun, da je koalicija bolj enotna, kot kadarkoli prej. Tudi kupovanje poslancev se ni izplačalo. 
Bolj se opozicija trudi priti do potrebnih 46 glasov, dlje se zdi od tega cilja. Ne samo da je Janša vmes sklenil pakt o nenapadanju z SNS in manjšincema, ampak tudi nenehno zmerjanje in kritiziranje poslancev SMC in DeSUS s strani opozicije, medijskega kartela in apologetov #antijanša histerije nikakor ne pomaga, da bi si ti premislili. Ste vi že kdaj osvojili srce nekoga tako, da ste ga zmerjali in kritizirali? Njihov junak “Gale” ni material za kakšnega voditelja prehodne vlade, pa tudi, če smo čisto iskreni, bi sedaj moral sedeti na Dobu, ne pa da vsak petek kolesari.

Mogoče vam bo všeč