Nekategorizirano

V Makedoniji volitve končane, tehnično skorajda v redu, vsebinsko pa isti kaos ali »Déjà vu«

Zadnji neuradni rezultati ki so na razpolago  na strani Makedonske DVK so takšne da kažejo naslednje:

Tako imenovana koalicija Možeme(Zmoremo)bo v morebitni novi parlamentarni sestavi imela 46 poslancev,  koalicija o Obnovi na čelu z VMOR-DPMNE 44, Demokratska unija za integracijo ki jo tvorijo etnični Albanci ki živijo v Makedoniji, še skupna lista Alianse in Alternative Albancev 12, ter Levica z 2 poslanskima sedežema in DPA z enim sedežem. Ta neuradni izid kaže na stanje na  99  odstotkov obdelanih volišč po celi Makedoniji. Devet strank  ni prejelo zaupanje volivcev v takšni meri in količini glasov da bi lahko imeli poslanski sedež  v bodoči sestavi Makedonskega Sobrania(Parlament).

Ob stalnem dvomu o  regularnosti, se je zgodilo sesutje uradne spletne strani državne volilne komisije, ki bi  naj doživela hekerski napad. Tudi sedaj kot pravijo nekateri dobri poznavalci te makedonske folklorne volilne »minešte« se občasno kar potemni in preide v »dark website« pa se po slabi in dobri uri pojavi z »svežimi«  podatki. Dodatni novi software,ki je  nameščen po sesutju prejšnjega sinoči kmalu po koncu  glasovanja je vnesel dodatni kaos z dobro mi 80 tisoč glasovi ki so razporejeni v napačne okraje, po napačnih voliščih.  Dodaten dvom o »štrikanju« z rezultati  daje situacija da o do dveh zjutraj ni bilo niti približnih rezultatov za projekcijo poslanskih sedežev.

Nesmisli, s katerimi se da  podkrepiti dvom je da v krajih, ki so tako rekoč  etnično čisti ali imajo povsem drugačno narodnostno ali narodno sliko prebivalstva, zmagujejo v določenem kraju  in na vseh voliščih v kraju stranke etničnih Albancev z odstotki od 46, do 67, vedoč da jih tam sploh ni ali morda kakšen posameznih ali družina. Primer je Občina Novo Selo ob Makedonsko-bolgarski meji.

 

Ob 13 uri je Makedonska DVK  je  v izjavi za javnost, sporočila  da še vedno prejemajo materiale iz občinskih volilnih komisij za seštetje glasov po občinskih voliščih ter doseženih rezultatov po posameznih volišč  v občinah, seveda z ciljem »ugotovitve»  končnega rezultata doseženega na včerajšnjih predčasnih parlamentarnih volitvah v v Makedoniji. To pomeni da po »slavnem« sesutju prejšnjega »software« in počasnem zagonu na novo nameščenega,  bodo opravili  ročno šteje. O rezultatih verodostojnega štetja pa na popoldanski seji DVK  oziroma  pravočasno in takoj ko b to »možno«.

Preberi še: https://vfokusu.com/post/551457/o-cem-se-bo-odlocilo-danes-v-makedoniji-o-jutri-ali-pojutrisnjem-ali-zgolj-o-slepi-politicni-ulici

Ali lahko pričakujejo kakšno kaj takega kar niso doživeli do sedaj?

Počakajmo. Vse je možno.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč