zanimivoZdravjeŽivljenje

Kako s kumarami shujšati v 3 dneh

Kumare imajo v sebi laktate in grenke snovi, ki pomagajo pri izgorevanju maščob. Tisti, ki so se držali te diete, poročajo o vidnem vsakodnevnem hujšanju …

S shujševalno dieto, ki ne traja več kot 3 dni, lahko hujšate do enega kilograma na dan. Če boste dieto ponavljali več dni, se lahko vaša postava zelo hitro spremeni. Seveda morate biti pri hujšanju natančni in dosledni, pa tudi okus kumar vam ne sme biti odvraten. Če jih imate radi v solati, potem s tem hujšanjem ne boste imeli težav.

Zajtrk

V kozarec dajte 3 žlice žitaric in jogurt. Pustite 10 minut, da se žitarice napijejo tekočine, potem pa dodajte približno 15 gramov na drobne kocke narezane kumare. Vse skupaj dobro premešajte, poleg lahko pojeste kos rženega kruha, dobili pa boste zelo hranljiv zajtrk s samo 962 J (230 kalorij).

Naslednji dan lahko vzamete dve rezini rženega kruha in si pripravite sendvič v katerem naj bo samo ena rezina sira in čim več na trakove narezanih kumar. Kumare izdatno posolite, dodate pa lahko še nekaj sveže narezane čebule. Vse skupaj ima samo 1.004 J (240 kalorij).

Tretji predlog za zajtrk je, da si privoščite rezino kruha in nabodalo, kjer kombinirate eno meseno kocko (lahko je iz puranjega, ali piščančjega mesa, lahko pa je tudi običajna šunka), kocko kumare in kocko sira. 5 takih nabodal bo naneslo približno 1.046 J (250 kalorij) (odvisno od vrste sira).

Pri teh zajtrkih je vredno povedati, da vam jih topo svetujemo čeprav vaš namen ni hujšanje. Gre za enostavne, poceni in hitre obroke.

Kosilo

Dva paradižnika, pol srednje velike kumare in 100 gramov piščančjega mesa nanese 1.297 J (310 kalorij). Uporabite veliko začimb (sol, poper, pa tudi kakšno žličko olivnega olja lahko prelijete čez paradižnik in kumare), vse to pa lahko jeste tudi hladno, še bolje srednje toplo, ker vroča hrana še bolj vzbuja apetit, poleg tega pa se telesni senzorji bolj ukvarjajo s prevročo hrano, kot pa, da bi beležili grižljaje.

Druga ideja za kosilo se vam bo zdela nekoliko špartanska, pa ni. Vzemite 3 grame testenin in jih skuhajte aldente (ne smejo se razkuhati). Na žlički olivnega olja specite 10 gramov puranjih prsi, ki ste jih narezali na kocke, in jim dodajte kumare in korenček. Vse narezano na kocke. Ko se vse skupaj dobro prepraži in nato ohladi, zmešajte s testeninami. Dodate lahko še pol jogurta, uporabite začimbe … To bo naneslo 1.381 J (330 kalorij).

prav okusno je tudi kosilo, če 20 gramov kumar narežete na kocke in jim dodate prav toliko korenja in čebule. Na olju vse skupaj na hitro prepražite in dodajte 20 gramov težak goveji zrezek. Ko meso lepo porjavi, ga odstranite, zelenjavo zalijte in jo še nekaj minut kuhajte. ko se zelenjava zmehča, dajte nazaj meso in vse skupaj v pokriti posodi kuhajte še 15 minut. Postrežete lahko tako, da dodate 2 veliki žlici kisle smetane. Število kalorij: 290.

Večerja

Vzemite 15 gramov kumar in prav toliko paradižnika. Vse skupaj narežite na primerne kose. Dajte v posodo, zalijte z žlico olivnega olja potresete s soljo, poprom in svežim timijanom (ob večerjah so močno začinjene jedi zelo priporočljive). Po vrhu naribajte 5 gramov sira, zraven pa si privoščite kos rženega kruha. Število kalorij: 290 gramov.

Gornji recept za večerno solato lahko nadgradite s 15 grami perutnine. Narežite jo na kocke in dodajte v solato. Namesto sira mesno-zelenjavno solato prelijte s pol jogurta in za četrt ure postavite v hladilnik. Seveda ob taki spremembi recepta je tudi kos kruha odveč. Število kalorij: 250.

Za večerjo pa si lahko privoščite še 10 gramov na kocke narezanega sira, tri rezine pršuta (tudi ga narežite na manjše koščke), dodajte 10 gramov skute in prav toliko kumar. Dodajte začimbe in sesekljano čebulo ter dve žlički olivnega olja. Vse skupaj dobro premešajte, jejte ohlajeno. Število kalorij: 260.

Erika Volk
vir: https://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5000
mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:zanimivo