Nekategorizirano

Kaj se dogaja v Bolgariji-Boyko Borisov pripravljen za morebiten odhod z mesta predsednika bolgarske vlade

Kot sam pravi, obstoja možnost mojega umika s položaja predsednika vlade s tem da vlada ostane. Od volivcev, ki so mu zaupali in s pomočjo poslancev  v bolgarskem parlamentu izvolili za predsednika vlade vsak dan prejme sporočila, da na nadaljuje z delom tako kot do sedaj.

Vsak hip pa sem pripravljen da odidem.  Resnično, tudi ta hip, tudi za to ker nočem da so v državi napetosti zaradi mene. Jaz nisem Radev( predsednik Republike Bolgarije), ki se veseli ko so ljudje tepeni na ulici, ko se zapirajo križišča. To nisem jaz, je dejal Boyko Borisov bolgarski predsednik vlade. Če bo potrebno bomo predlagali variante za rešitev nastale situacije kako naj funkcionira vlada in posledično temu  država, to lahko zajema tudi moj odhod   iz vlade. Najmanj kar ej potrebno da je država  razdeljena, neenotna. Nikoli pa nismo imeli koalicijo z stranko DPS( Gibanje za pravice in svoboščine-dviženie  za prava  i svobodi) ki jo vodi Ahmed Dogan, predsednik stranke turške manjšine v Bolgariji. Mimogrede je v Bolgariji več kot milijon pripadnikov te manjšine. Ta prav za prav redno paktira z socialisti. To kar je pomembno, je to da takšna koalicija med GERB-om DSP ne bo možna , če jo bo delal GERB.  V kolikor bodo bolgarski državljani, volivci želeli  drugačno vlado ki bi vključevala celo stranka Ahmeda Dogana, se umaknem takoj. Problemi so bistveno bolj globlji kot kaže  videz, ki ga dajejo  protestirajoči in ostali ki jih spodbujajo k temu dejanju. V  situaciji  kot je do sedanja, ali morebitnega ohranjanja statusa quo, bodo preživeli in živele naprej razne združbe in konglomerate na  finančnem področju in bi lahko oligarhi,  ki so nastali na ruševinah prejšnjega sistema, ostali in hranili naprej svoje mecene iz politike in si podaljševali življenje v neredu in kaosu.  Po napovedi o skorajšnjem vključevanju Bolgarije v Euro območje, je nastala panika med raznimi podtalnimi zavezništvi, ki so lepo živeli s pomočjo podkupovanj, korupcije in političnim izsiljevanjem. »Bankomatov « za  kompromitirane politike ali za krajo bank  s  pomočjo kreditov in izčrpavanjem in uničenjem bank ne bo več. Z vključitvijo  v EURO območje bo potrebno polagati račune za vsak kredit. Prav ta DPS in njihov vodja  je del te paralelne strukture. Sam GERB je do sedaj dobil volitve enajstkrat do sedaj.  Odstop je možen takoj. Problem pa hitro dobi  drugačne vrste razsežnosti v kolikor želimo da država funkcionira naprej. Kreditne linije ne delujejo če ni uradne, četudi začasne vlade, do katere lahko pride v kolikor se pristopi k skorajšnjim pogovorom za volitve in tehnične vlade. Če se ne pristopi k temu na pameten način bo delovanje države blokirano. Sam predsednik Republike Bolgarije, Rumen Radev z socialističnim pedigrejem in sovjetsko, pardon, rusko letalsko akademijo, nima prav nobene rešitve, edino kar si želi, je moralna »podpora« protestirajočih zoper Boyko Borisov.

Da je hudič odnesel šalo, priča tudi   ustrahovanje otrok  Jordanke Fandakove, županje Sofije,  bolgarskega glavnega mesta , a še obisk pred hišo premerja. Zveni znano in po istem kopitu. Socialistična nihilistična, destruktivna internacionala, podprta z propadajočim in najbolj škodoželjnim  ter zagrenjenim  milijarderjem na svetu Georgom Sörosem , uničuje dosežke in trud generacij in desetletja odrekanja da bi določene regije, države priplezale  na lestvici normalnih in spodobnih kot so nekatere izmed njih že bile.

Če bodo tisti ki hočejo odstraniti Borisova  želeli vse  to našteto, vrata soj jim odprta, odgovornost  za propad in uničenje  vsega dobrega narejenega do sedaj naj poskusijo.

Kot pri mnogih strankah in posledično temu vodenju Vlad z njihove strani ali koalicij  kijih vodijo, so možne napake, to pa ne izniči vse kar je do sedaj dobrega  in delo v naprej za dobro vseh ljudi.

Indikativno je tudi to, da  je včeraj bilo opaženo intenzivno komuniciranje in v zvezi s tem za danes že sklican sestanek, posvet vseh pomembnih v GERB-u , kar spominja na obnašanje  v podobnih situacijah kadar se gre posvet za morebitne predčasne volitve. Nikoli se ne ve.

 

Kot je nekdo v neko politični debati v Bolgariji rekel:«Sedaj je čas da spregovori pamet  in ne pest« Ali se bodo držali tega, bomo videli in dočakali v dobrem mesecu dni.

 Vane T Costa

Mogoče vam bo všeč