Nekategorizirano

Jožef Kociper, škofijska Karitas: Nerazumljovo, da je čakalna doba za sprejem v materinske domove več kot leto dni

V tokratni oddaji Sreda v sredo sva se v prijeten pogovor zapletla z generalnim tajnikom soboške škofijske Karitas g. Jožefom Kociprom. Pogovor pa odkriva številne boleče točke naše družbe, ko na robu preživetja živi skoraj tretjina slovenskega prebivalstva, ko slovenska Karitas tako ali drugače priskoči na pomoč več kot 160 tisoč Slovenkam in Slovencem, ko je v delo Karitas vpeto preko 10 tisoč prostovoljcev, v soboški Karitas jih je več kot tisoč. Žalostno je, da je čakalna doba mater z otroki, ki želijo najti začasno streho v materinskih domovih, preko enega leta in da so zmogljivosti drugega materinskega doma, ki ga ureja soboška Karitas, odprt bo pred Božičem, že sedaj premajhne.
Država pa se mačehovsko obnaša do Karitasa, lahko so njihovi projekti, s katerimi kandidirajo za javna sredstva, še tako kvalitetni, jih zavrnejo, ker se je pod projekt podpisala Karitas.
Zanimivo, le en telefonski klic iz soboške policije je bil jeseni 2015 dovolj, da so se odzvali v soboški Karitas in z vsemi prostovoljci šli naproti s humanitarno pomočjo tisočem ilegalnih beguncev, ki so se znašli na območju Pomurja.

VIDEO: 

Mogoče vam bo všeč