Nekategorizirano

MARIBOR: Vse nared za jutrišnje uničenje 250-kg bombe pri Europarku, v nedeljo na vrsti 500 kilogramska ob Plinarniški ulici

Danes so na posebni tiskovni konferenci občinske in državne službe natančneje predstavile pravila, ki bodo jutri in v nedeljo vladala v Mariboru zaradi onesposobitve letalskih bomb iz druge svetovne vojne, ki so ju našli med gradbenimi deli pri nakupovalnem središču Europark in ob železniški progi med Mlinsko in Plinarniško ulico. Jutrišnja začasna evakuacija ne bo drastično posegla v življenje Maribora. Domove morajo izprazniti le prebivalci, ki živijo 300 metrov od gradbišča, na varno pa bodo v UKC Maribor premestili paciente iz sob v objektih, ki so obrnjeni proti strani detonacije na Titovi cesti in jih začasno premaknili v sobe, ki niso ogrožene.

Bolj strožji režim bo v nedeljo, ko naj bi onesposobili 500-kilogramsko letalsko bmbo. Evakuacija bo zajela kakih 3000 ljudi napovedujejo v mariborski Civilni zaščiti. Sicer pa več o dogajanju jutri in v nedeljo v pogovoru z Matejem Zupaničem, namestnikom poveljnika Civilne zaščite Maribor.

Mogoče vam bo všeč