Nekategorizirano

Joc Pečečnik s tožbo nad Miho Kordiša in Natašo Sukič

Joc Pečečnik je bil  z dobavljenimi 320 tonami  eden od večjih dobaviteljev zaščitne opreme Sloveniji. Pečečnikovo podjetje Public digital infrastructure je podpisalo pogodbo, vredno 30,991.000 evrov. Republiške državne rezerve so pozneje zaprosile za zmanjšanje pogodbe. Cena transporta je bila znižana na 4,7 milijona evrov, kar se je porabilo za 11 letal A-330 in kopenske transporte ter posebno prirejeno pakiranje za potniška letala.

 Ob predaji prve pošiljke je Pečečnik na brniškem letališču za medije povedal, »da pri tem ne bo zaslužil nič«. S tem pa se očitno ne strinjata poslanca Levice Miha Kordiš in Nataša Sukič. Izvedeli smo, da se poslancema, če ne prekličeta svojih izjav, ki ju ima Pečečnik za neresnične, obeta tožba. Pečečnik naj bi namreč najel odvetnika Francija Matoza, ta pa je za Slovenske novice potrdil, da informacija drži. Sporni naj bi bili dve izjavi. Sukičeva je na 37. izredni seji državnega zbora dejala: »Pečečnik trdi, da ni zaslužil niti centa, med prijatelji pa se hvali, da je zaslužil trinajst milijonov evrov, in to je javna tajna.«

Od Kordiša pa Pečečnik zahteva, naj prekliče izjavo, ki jo je 13. maja podal za 24ur.com. »Pet milijonov in pol evrov je stal zgolj prevoz 20 ton opreme, za katero je država Pečečniku plačala 30 milijonov evrov.« Pečečnik je prepričan, da ga je poslanec s to izjavo želel prikazati kot vojnega dobičkarja.

Mogoče vam bo všeč