Nekategorizirano

Je mirovni inštitut le podaljšana roka Georgea Sorosa, ki plačuje proteste?

Mirovni inštitut je bil ustanovljen s strani Georgea Sorosa, podpornika množičnih migracij, ki je inštitut vse do leta 2014 sofinanciral skupaj z državo, nakar so se inštitutu vložki s strani države močno povečali. Mirovni inštitut je v obdobju zadnjih desetih let prejel kar tri milijone in pol davkoplačevalskega denarja, od leta 2003 pa skoraj 5 milijonov. Mirovni inštitut je ena izmed tistih organizacij, ki zagotavlja cenzuro sovražnih objav na socialnih omrežjih, a kot je videti, tudi sama spodbuja sovraštvo. Sredstva so prejemali tudi od različnih agencij, med drugim so leta 2012 prejeli skoraj milijon evrov sredstev za enakost spolov in temeljne pravice, ki pa so financirane s strani Evropske unije.

Kot je poročala Demokracija, je v inštitutu zaposlenih 14 ljudi, ki prejemajo visoke plače, za katere porabijo več kot pol milijona evrov letno. Povprečni letni strošek na zaposlenega tako presega 30 tisoč evrov, kar v povprečju mesečno znaša 2500 evrov, saj več kot 72 odstotkov prihodkov namenijo za plače in druge stroške dela.

In ravno ta mirovni inštitut dokazuje  na protestu, da ne verjamejo v enakost in solidarnost do sočloveka in v povezovanje, k čemur  pozivata tako predsednik vlade Janez Janša kot predsednik države Borut Pahor.

Najbolj zvesti protestnik Mirovnega inštituta, ko gre za denar, za svoj žep seveda, je Darko Štrajn,  je velemojster služenja na račun slovenskih davkoplačevalcev. V času zlate vladavine Liberalne demokracije v Sloveniji je služil s svojo Liberalno akademijo, ki jo je kasneje preimenoval v Alternativno akademijo. Štrajn je tudi eden izmed ideologov Mirovnega inštituta, ki ga vprašanje demokracije ni nikoli motilo v levih vladah, a sovraštvo vzbuja v času desnih vlad, ko se boji za denar. Ironično je Mirovni inštitut ustanova, ki zagotavlja cenzuro sovražnih objav.

Mogoče vam bo všeč