Nekategorizirano

Jean-Claude Juncker je sprejel odločitev, ki žali žrtve komunističnih sistemov

Vodja slovenske delegacije pri Evropski ljudski stranki, dr. Milan Zver, je v sodelovanju s poslankama Patricijo Šulin in Romano Tomc na Evropsko komisijo naslovil uradno vprašanje v zvezi z udeležbo njenega predsednika na prireditvi ob obletnici Marxovega rojstva.

“Z velikim presenečenjem smo sprejeli novico, da namerava predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker ob dvestoti obletnici rojstva Karla Marxa udeležiti prireditve v njegovem rojstnem mestu Trier,” so v vprašanju zapisali poslanci iz vrst Slovenske demokratske stranke.

Komisijo so spomnili, da je “Karl Marx s svojo radikalno, razredno-bojno politično doktrino neposredno vplival na drastične in sistematične kršitve temeljnih človekovih pravic, predvsem v državah, kjer so v 20. stoletju uvedli socialistične sisteme pod vodstvom komunističnih strank,” in opozorili, da je bilo “na desetine milijonov ljudi po vsem svetu umorjenih zaradi ideologije, ki izhaja iz Marxoveg nauka”.

“Slovenija je z več kot 600 grobišči izvensodno pobitih nedolžnih žrtev živa priča tega genocida,” so še dodali evropski poslanci in na Evropsko komisijo naslovili prošnjo, da pojasni “razloge, ki so vodili njenega predsednika, da je sprejel takšno odločitev, ki žali vse tiste, ki so bili žrtve komunističnih sistemov”.

 

Mogoče vam bo všeč