Nekategorizirano

Celje: Podeželje v mestu, da izdelki in navade ne utonejo v pozabo

Danes je bilo  središče Celja znova v znamenju zdaj že tradicionalna prireditev Podeželje v mestu. Prireditev se je začela  sredi dopoldneva. Tokratna ponudba je prilagojena trenutnim razmeram in navodilom pristojnih institucij v zvezi z omejevanjem širjenja koronavirusa. A zaradi tega dogajanje ni nič manj pestro. Nasprotno, razstavljavcev in obiskovalcev  jih je bilo kar nekaj,  tako iz okoliških krajev pa tudi od drugod.  

Več kot 30 ponudnikov iz celotne regije je predstavilo raznolike izdelke.  Celo iz Tržiča na Gorenjskem. Za razliko od prejšnjih let glasbe v živo ni bilo, ampak je bila predvajana le posneta glasba po zvočnikih. Prireditelj dogodka je  stojnice postavil v dogovorjeni razdalji  in s tem omogočil, da bodo ponudniki in obiskovalci na zahtevani razdalji. Spontanost ni bila nič manjša , zanimanje pa očitno in veliko.

Sočasno  je v Umetniški četrti v Gosposki ulici 							KPD Svoboda Celje pripravila dogodek z imenom Umetniška tržnica, na katerem so  umetniki ustvarjali na temo podeželja.  Kot je omenil vodja in mentor te tržnice Tomaž Milač,  tudi sam ustvarjalec,  njihovi člani so v času korone ustvarjali doma. V AQ-umetniške četrti se je danes predstavila likovna sekcija društva.

Namen Podeželja v mestu je, da se v urbanem okolju približa podeželje, njegove aktivnosti, življenje in izdelki. Obiskovalci so tudi   degustirali, kupovali pridelke in izdelke ter ob tem izvedeli marsikaj zanimivega. Kar je najbolj pomembno je to, da  se življenje  vrača v normalne tire in utrip, ki so ga Celjanke in Celjani vajeni.

 

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč