Nekategorizirano

Janez Janša v Državnem svetu in na Okrešlju

32. SEJA DS REPUBLIKE SLOVENIJE

Predsednik vlade Janez Janša je v Državnem svetu dejal: “Slovenija ima na voljo 12 milijard evropskih sredstev, ki jih moramo pametno in učinkovito počrpati.” ob udeležbi na 32. seji Državnega sveta Republike Slovenije. Predstavil je stališča Vlade Republike Slovenije o Večletnem finančnem okviru EU 2021–2027 in svežnju za okrevanje.

“Veliko mojih kolegov je to temo v svojih državah predstavljajo poleti in morda je vsak od vas v tem času že dobil nekatere informacije, prav tako smo imeli na to temo nekaj sestankov, na katerih ste bili navzoči tudi nekateri tukaj navzoči župani slovenskih občin, a kljub temu ni prepozno za nekatere dodatne poudarke,” je uvodoma dejal predsednik vlade Janez Janša. Izpostavil je, da je bila vsebina zaključkov julijskega zasedanja Evropskega sveta, ko se je pogajalo o večletnem finančnem okviru in svežnju za okrevanje, “eden najpomembnejših dokumentov, ki jih je EU kadarkoli sprejemala.” “Ko gre za samo vsoto, glede na to, da sta združena večletni finančni okvir in sklad za okrevanje in odpornost, je ta vsota daleč največja v zgodovin EU. Tudi, kar se tiče nacionalnega položaja, je v teh zaključkih za Slovenijo daleč največ evropskih investicijskih sredstev, ki smo jih kadarkoli v zgodovini imeli za neko časovno obdobje,” je poudaril premier. Ob tem je dodal, da ima Slovenija na voljo potencialno več sredstev, kot jih je imela kadarkoli doslej v svoji zgodovini, pri čemer je poudaril da gre za možnost, ne za dano dejstvo, “in to možnost moramo izkoristiti.”

Predsednik vlade je nato poudaril, da je imela naša država v pretekli finančni perspektivi 2014-2020 na voljo nekaj več kot 3 milijarde evrov sredstev, vendar ni vseh izkoristila. Še več, nekateri projekti so bili pripravljeni, a so obstali in ostali neuresničeni. Predsednik vlade je izpostavil, da bo v naslednji finančni perspektivi, skupaj s skladom za okrevanje, država imela na voljo dobrih 12 milijard evrov.

Celotno sporočilo za javnost s fotografijami je dosegljivo na >>> spletni povezavi.

JANEZ JANŠA NA POGORIŠČU FRISCHAUFOVEGA DOMA NA OKREŠLJU.

Tam so včeraj (16.9.2020) postavili temeljni kamen za nov dom. Na sodobno zasnovani zgradbi iz naravnih in lokalnih materialov naj bi še letos dokončali gradbeno-zidarska dela in jo pripravili za zimo, v celoti pa naj bi bil nov dom dokončan do leta 2022. Slovesnosti ob polaganju temeljnega kamna se je udeležil tudi predsednik slovenske vlade Janez Janša, ki je zbrane tudi nagovoril.

Na >>> povezavi je objavljen celoten nagovor predsednika vlade, ki pa ni avtoriziran!

Predsednik vlade Janez Janša ob polaganju temeljnega kamna za nov planinski dom na Okrešlju. | Avtor Kabinet predsednika vlade

 

Mogoče vam bo všeč