Nekategorizirano

Turčija bo postala ena izmed 10 najmočnejših držav

To je izjavil predsednik Republike Turčije in predsednik AK partije Recep Tayyip Erdogan. Dejal je: »Odločni smo, da vodimo enako borbo za vse naše prijatelje in brate, ki so z nami. Naš cilj, da postane Turčija ena od deset najmočnejših držav na svetu!« (Povzeto po Anadolu Agency AA).

 »Odločni smo in bomo vodili enako borbo za vse. To se imenuje turški model,« je zatrdil Erdogan, ko je preko video-konferenčnega sistema nagovoril udeležence 140. rednega sestanka pokrajinskih načelnikov AK partije. Ob tem je opomnil, da je partija prejšnji mesec napolnila 19 let obstoja. Pri tem je z delom in delovanjem dokazala odlično delo v politiki, administraciji, v regionalni in zunanji politiki ter pri tem pustila globoko sled v zgodovini. V regiji je Turčija vedno počela le tisto, kar je prav in pravično in to bo počela še naprej.

 »Ob podpori naroda bomo nadaljevali z delom, s tistim, kar prav, koristno in dobro za našo državo. Zdaj se rušita demokracija in ekonomija v Evropi in Ameriki, a mi bomo še naprej nadaljevali z razvojemnaše dežele na vseh področjih,« je dejal Erdogan in dodal, da bo še naprej naporno delal in služil narodi ter državi.

 Nadaljeval je: »Ne pozabimo, da borba za pravične cilje ne traja samo do naslednjih volitev, temveč do groba!« Izpostavil je, da je na mednarodnem področju Turčija dosegla velik ugled, moč in druge sposobnosti. Povedal je, da so razvili vizijo razvoja in cilje Turčije za leto 2023, ki bo najbolje odgovorila upanjem in pričakovanjem turškega naroda v bodočnosti.

 »Cilj je, da skladno s to vizijo, postanemo ena od deset najmočnejših držav na svetu. A prav zdaj smo začeli s pripravami za še večje uspehe in še hitrejši napredek!« je dodal na koncu.

 Nato je komentiral najnovejše dogajanje v regiji in v vzhodnem Mediteranu ter vlogo Francije na tem področju:

»Sprašujejo, zakaj je Turčija v Siriji? Zakaj je Turčija v Libiji? Zakaj je Turčija prisotna v vzhodnem Mediteranu? Naposled, zakaj je v Afriki? Pravijo, zakaj je Turčija na Balkanu, Kavkazu in v centralni Aziji? Ogovarjajo, zakaj je Turčija tako borbena? A vprašati bi se morali, kaj bi se pripetilo, če Turčija ne bi vlagala takšnih naporov. Na primer, če se Turčija popolnoma umakne iz Sirije, ali bi Sirija takoj uživala v miru, blagostanju in svobodi? Če bi Turčija odstopila od vsega, bi Francija prenehala s provokacijami in se obrnila k politiki zdravega razuma? Na primer, če bi se Turčija odrekla svojim pravicam, bi Evropska unija odstopila od dvojnih meril in standardov, ki jih uporablja proti naši državi že mnogo let ter začela izpolnjevati obljube, ki nam jih je dala? Se bo opravičila in nam začela nuditi podporo, namesto da nam kar naprej postavlja ekonomske prepreke? Opazil sem samo malo manjšino držav, ki bi na to vprašanje odgovorile z ‘da’, ostalih nisem ne videl ne slišal in jih ne poznam.«

 

Mogoče vam bo všeč