Nekategorizirano

Jakov Fak pritekel/pristreljal srebrno medaljo

Jakov Fak nas je danes navdušil. Slovenija ima zgodovinsko medaljo! To je prvo slovensko odličje na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Faka, ki je zadel vseh 20 tarč, je prehitel le Norvežan Johannes Thingnes Boe. Slovenski uspeh je s 15. mestom dopolnil Klemen Bauer.

Dobili smo težko pričakovano prvo medaljo na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Jakov Fak se je izkazal na 20-km progi. Osem let po kanadskem Vancouvru, kjer je osvojil bronasto medaljo za Hrvaško, se je znova znašel na olimpijskem odru. Ob tem je ta medalja zgodovinska tudi za slovenske biatlonce, saj je to prvo slovensko odličje na olimpijskih igrah med moškimi.

Naslovna fotografija: Na zmagovalnem odru so srebrni Jakov Fak iz Slovenije, zlati Johannes Thingnes Boe iz Norveške in bronasti Dominik Landertinger iz Avstrije.  Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski uspeh je dopolnil Klemen Bauer, ki je na prvem strelišču zadel vseh pet tarč in bil uvrščen tik za najboljšo deseterico. Žal se mu je na drugem streljanju v stoječem položaju zatresla roka. Zgrešil je dva strela, prejel dve minuti kazenskega pribitka in si pokvaril uvrstitev. Kasneje ni več zgrešil, tekel je hitro in dosegel vrhunsko uvrstitev, saj je osvojil 15. mesto.

Mogoče vam bo všeč