Volitve

Jakob vabi na degustacije vin

Jakobski dol in ostale Slovenske gorice so lepe in predvsem bogate z žlahtno kapljico vina. Kljub časom kronavirusa. Bo jutri v soboto v Jakobu veselo.

Jakobski Dol je znan po odličnih vinogradniških legah. V zadnjih 25 letih se je vse več vinarjev odločilo za vstop na trg z lastno blagovno znamko in tako smo pred 10-timi leti so pridelovalci prvič organizirali Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba. Tako lahko obiskovalci vidijo griče, kjer se goji vinska trta in spoznajo vinarje, ki vlagajo ogromno dela, da dobijo končni rezultat, vrhunsko vino. Vinogradništvo je poleg govedoreje glavna kmetijska panoga Slovenskih goric.

In kako bo prireditev potekala?

Degustacije bodo potekale na prostem na dvoriščnih vinarjev.  Na samem mestu se lahko kupi poseben kozarec v vrednosti 15€, ki bo veljal, kot nekakšna vstopnica za pokušino vin na vseh devetih lokacijah. Del poti lahko opravite peš, del pa z avtomobilom.  Pri degustacijah sodelujejo: Vina Senekovič, kmetija Vajngerl – Hameršak, Vinogradništvo Mulec, vina Bračko, Vinogradništvo Ornik, vina Matečko, vina Kraner – Plateis, Vinogradništvo Šlebinger, vina Kauran. Degustacije bodo potekale v soboto 18. julija od 13. do 19. ure. Dogajalo se bo še marsikaj zanimivega, seveda pa se bodo na prireditvi držali vseh ukrepov, ki jih je za to izdal NIJZ.

Na prireditvi tudi predstavitev traktorjev


Tako, kot se spodobi za tako prireditev, pa tu ne bodo manjkali traktorji, katere kmetje, vinogradniki in ostali potrebujejo za obdelovanje svojih njiv, vinogradov, vrtov ipd. Tako se bo na prireditvi s svojimi traktorji predstavilo tudi podjetje PJ Agro iz Maribora, s traktorji Solis. Pri gostilni in vinoteki Žmavc se bodo tako vinogradniki in ostali preizkusili v vožnji s traktorji Solis in preizkusili njegovo delovanje. Na voljo pa bo tudi posebni Vinogradniški traktor Slolis 75 NERO.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Volitve