Nekategorizirano

Ekskluzivno! Milijonska vila tajkuna Mihaela Strmljana, lastnika Aktiva Group, je črna gradnja

Dokument, ki smo ga v uredništvu časopisa V FOKUSU pridobili pred dnevi, ne laže. Eden bogatejših Slovencev, tajkun Mihael Strmljan, ki preko lastništva Aktiva Group obvladuje slovensko sceno čiščenja prostorov in zasebnega varovanja, si je v mirnem predelu Trzina pred petimi leti omislil milijonsko vilo, ki pa je vse do današnjega dne črna gradnja. Izpisek iz Zemljiške knjige jasno pravi, da je objekt na Mlakarjevi ulici 070B, 1236 Trzin črna gradnja. S Strmljanovo črno gradnjo se ukvarja Ministrstvo za okolje in prostor, ljubljanska območna enota Inšpektorata RS za okolje in prostor.

Seveda smo želeli informacijo, kako daleč je postopek legalizacije Strmljanove črne gradnje preveriti tudi pri inšpektorjih za okolje in prostor.

Njihov odgovor na naša vprašanja je bil več kot skop:

“Spoštovani, vprašanja se nanašajo na fizično osebo, zato vam na vprašanja Inšpektorat RS za okolje in prostor, in sicer zaradi varstva osebnih podatkov ne more odgovoriti.” Ostaja nam torej papir, zemljiški izpisek star le nekaj dni, po katerem “z nepremičnino ni povezana nobena zemljiškoknjižna zadeva, o kateri še ni pravnomočno odločeno.” Zadeva torej še traja, vendar ne vemo ali je začasno parkirana v kakem predalu na MOP, Mihael Strmljan namreč vseeno sodi med prvorazredne državljane, z odličnimi zvezami v levičarski politični sceni.

Zanimivo, na objektu je vpisana tudi zastavna pravica za kar izdaten hipotekarni kredit v višini 671 tisoč evrov, ki ga je Strmljanu odobrila Abanka Ljubljana le dva meseca pred tem, ko so se z njegovo črno gradnjo pričeli ukvarjati inšpektorji. Zadnji obrok za kredit Strmljanu zapade konec leta 2035. Morda mu bo do takrat že uspelo najti način, kako legalizirati črno gradnjo na Mlakarjevi ulici 70B. 

Preberi še: (https://vfokusu.com/post/500072/ekskluzivno-brez-korupcije-mihaelu-strmljanu-ne-bi-uspel-lastniski-prevzem-varnosti-maribor)


														Kravje kupčije Mihaela Strmljana pri nakupu Varnosti Maribor

V čas dokončanja trzinske črne gradnje sodi tudi Strmljanov nakup mariborske družbe Varovanje d.d., s katero se je postavil ob bok Pistotnikovemu Sintalu. S kravjo kupčijo z družinskim klanom Pišek-Tancer, večinskim lastnikom mariborske Varnosti, se je Strmljan otresel vse konkurence za nakup, četudi so nekateri ponujali celo poldrugi milijon evrov višjo kupnino. Oguljufani in prevarani so ostali manjšinski delničarji Varnosti Maribor, teh je bilo 13, pa tudi država se je obrisala pod nosom za davek na dodano vrednost. Denar pod mizo, menda 2 milijona evrov, naj bi preko davčnih oaz končala kot kupnina za garažno hišo v mariborskem trgovsko poslovnem centru City in podjetja Blisk Montaža d.d. v Murski Soboti.

Nekaj besed o družinskem klanu Pišek-Tancer: Marjan Pišek, takrat predsednik upravnega odbora in največji posamični lastnik v Varnosti in večinski lastnik družbe Var-Naložbe, ki je bila večinski lastnik Varnosti Maribor, hčerka Simona Pišek Tancer in zet Boštjan Tancer, sicer glavni izvršni direktor, so s pomočjo finančnice Zdenke Ivanšič lastniško obvladovali Varnost Maribor d.d..

Da bi se lahko Mihael Strmljan vpisal kot novi lastnik Varnosti Maribor, bi moral prestati varnostno preverko MNZ. Postopek je bil začasno ustavljen zaradi kazenske zadeve pred ljubljanskim okrajnim sodiščem, v katerem je menda sodišče Strmljana spoznalo za krivega. Njegov rešitelj se je pojavil v GPU in sicer v osebi dr. Roberta Radkoviča, svetovalca pri generalnem direktorju Slovenske policije Marjanu Fanku. V zahvalo ga je Mihael Strmljan po prevzemu mariborske Varnosti po

stavil za izvršnega direktorja Aktiva varovanje d.d..

Preberi še: (https://vfokusu.com/post/497997/temne-plati-strmljanovega-imperija-aktiva-od-izginulega-milijona-eur-preko-samomorov-do-spornega-prevzema-varnosti-maribor)

											Dr. Robert Radkovič je bil svetovalec generalnega direktorja Slovenske policije Marjana Fanka

Dr. Robert Radkovič je bil svetovalec generalnega direktorja Slovenske policije Marjana Fanka

Danes je po naših podatkih dr. Robert Radkovič že brez službe, Strmljan naj bi ga nagnal z direktorskega položaja Aktiva varovanje. Hvaležnost pa taka!

Milijonska vila lastnika Aktive Group, njegovi zaposleni, čistilke in varnostniki pa v največji meri na minimalnih plačah. Presing in mobing je vsakdanja stvar, nekateri so celo klonili in dvignili roko nad sebe. 

Še en ocvirk s časa umirjanja epidemije koronavirsa in zeleno lučjo, ki jo je NIJZ prižgal za letovanje v sosednji Hrvaški. Seveda ob morebitni okužbi bi bila oseba prisiljena v dvotedensko samoizolacijo v katanteni. V istem hišpu je vsem zaposlenim Mihael Strmljan poslal cirkularno pismo, da si naj v primeru okužbe in karantene, poiščejo drugega delodajalca, ker jih bo sam zabrisal na cesto.

Kako daleč je postopek legalizacije črne gradnje prestižne vile Mihaela Strmljana bomo v V FOKUSU spremljali in skušali dobiti čim bolj relevantne informacije.

ID omejitve     čas začetka učinkovanja       vrsta
17558971       10.11.2015 11:35:13 401 – vknjižena hipoteka
17722036       29.01.2016 10:24:27 611 – zaznamba prepovedi zaradi nedovoljene gradnje

Boris Cipot

Mogoče vam bo všeč