Nekategorizirano

Ivana Zajca Svet Pomurskih lekarn potrdil za direktorja

“Mestna občina Murska Sobota je naredila vse, kar je v njeni pristojnosti, da se vzpostavi zakonito in gospodarno vodenje in poslovanje Pomurskih lekarn,” so v današnjem sporočilu za javnost z urada soboškega župana Alelsandra Jevška pospremili popoldansko redno sejo Sveta javnega zavoda Pomurske lekarne.  Da so svetu javnega zavoda doslej predstavili vsa dejstva, ki naj bi mu omogočila, da odgovorno opravi svojo upravljavsko in nadzorno funkcijo, zato se predstavnik MO Murska Sobota Srečko Đurov seje ne bo udeležil. 

Svetniki Pomurskih lekarn so imeli namreč na dnevnem redu tudi odločanje oimenovanju novega direktorja.In edini se je na javni razpis, objavljen pred mesecem dni prijavil dosedanji direktor Ivan Zajc, ki se ga mestna oblast v Murski Soboti skuša na vse načine znebiti. Lani maja so mu mestni svetniki oblastne koalicije SD/SMC na tajnem glasovanju odrekli soglasje kot edinemu kandidatu za direktorja. Nato so, tokrat mimo občinskega sveta, v Jevškovem županstvu s pritožno na višjem sodišču v Mariboru “minirali” njegovo imenovanje za v.d. direktorja. 

Januarja je Svet javnegta zavoda Pomurske lekarne objavil razpis za direktorja/rico Pomurskih lekarn. Edini, ki je poslal vlogi, je bil Ivan Zajc in na današnji seji so ga svetniki, soboški Srečko Đurov je obstruiral sejo, soglasno (16 glasov) Ivanu Zajcu vnovič zaupali vodenje Pomurskih lekarn. 

Seveda je zdaj na potezi mestna občina Murska Sobota. Bo tudi tokrat oblastni koaliciji SD/SMC uspelo prelisičiti ostale svetnike, lani maja so jim nasedli, da s tajnim glasovanjem pretehtajo zaupanje do Ivana Zajca. Na občinskem KVIAZU so namreč tudi koalicijski svetniki podprli Ivana Zajca, nato pa mu pod plaščem tajnega glasovanja s figo v žepu odrekli soglasje.

Prav zanimivo bo videti, česa se bodo spomnili v županskem kabinetu Aleksandra Jevška, da se v “Pomurskih lekarnah vzpostavi zakonito vodenje in zakonito poslovanje s spoštovanjem obveznosti, da se zdravila nabavljajo v transparentnem in gospodarnem postopku javnega naročanja,” in se znova lotijo Zajčeve rušitve.

Mogoče vam bo všeč