Nekategorizirano

Ivan Zajc vnovič potrjen za direktorja Pomurskih lekarn

Člani sveta zavoda Pomurskih lekarn so potrdili Ivana Zajca za direktorja, potem ko se je spet edini prijavil na razpis, poroča današnji spletni Vestnik. 

S tem se je pričel še en krog v nekajletnem maratonu, v katerem skuša soboška rdeča občinska oblast na čelu z županom Aleksandrom Jevškom in direktorjem Srečko Đurovim zrušiti uspešnega direktorja javnega zavoda Pomurske lekarne. Prav gotovo so to prepoznali tudi v Lekarniški zbornici,ki mu je lani podelila najvišje priznanje. Sicer pa Zajčev boj z mlini soboških mestnih oblastnikov traja že četrto leto, vse ostale pomurske občine ustanoviteljice ga namreč podpirajo. In kakšen greh naj bi visel nad Ivanom Zajcem, soboški oblastni dvojec Jevšek Đurov mu očitata neizvajanje javnih naročil pri naročanju zdravil!  

Ob tej obtožbi, bolje rečeno podlem in primitivnem podtikanju, ki se ga gresta Jevšek in Đurov, oba “pozabljata”, da je Nadzorni odbor mestne občine Murska Sobota tik pred lanskimi lokalnimi volitvami prav temu dvojcu dokazal, kako sta mimo zakonskih pravil o javnem naročanju, zaradi partijskih interesov, morda tudi navodil šefa reformiranih komunistov Dejana Židana, mariborski družbi Zgodba d.o.o., v lasti Matevža Frangeža, nekdanjega državnozborskega poslanca SD, nekdanjega direktorja Večera Jureta Štruca, tretji pa je nekdanji direktor marketinga na Većeru Mitja Blagajac, omogočila zaslužek v višini 77 tisoč evrov. To sta počela zavestno, čeprav sta se zavedala, da je  bilo njuno početje v nasprotju z 9. členom Notranjih navodil za oddajo javnih naročil in 6. odstavkom 14. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (https://vfokusu.com/post/437232/pri-soboskem-zupanu-aleksandru-jevsku-vse-bolj-).

Vrnimo se k svetnikom javnega zavoda Pomurske lekarne, ki so vnovič soglasno izrekli podporo Ivanu Zajcu. No ja, le direktor soboške  občinske uprave Srečko Đurov, ki mu niti ustrahovanje drugače mislečih ni tuje, je po poročanju Vestnika na začetku seje skušal vodo peljati na svoj mlin. Predlagal je razširitev dnevnega reda: »Vsi vemo, kakšen bo danes rezultat glasovanja in kakšen bo rezultat glasovanja v mestnem svetu, zato predlagam, da danes opravimo tudi imenovanje vršilca dolžnosti lekarn.« Zajc je na to odvrnil, da ni mogoče prejudicirati izida glasovanja v mestnem svetu, precej bolj kritičen pa je bil predstavnik zaposlenih v svetu zavoda Damir Domjan: »To pomeni, da mestni svetniki ne glasujejo po svoji vesti, temveč po diktatu, ker je v nasprotju z ustavo.”

Člani sveta zavoda so predlog Đurova zavrnili. Zajca so na koncu podprli vsi prisotni člani sveta zavoda (17) razen Đurova, ki je glasoval proti. »Bojim se, da ne glasujemo o direktorju, temveč o usodi Pomurskih lekarn,« je pretil Đurov in pri tem izpostavil dejstvo, da je soboška občina že začela postopek za ustanovitev nove lekarniške mreže. Po njegovem mnenju bi lahko vztrajanje Zajca pri vodenju zavoda vodilo v razpad Pomurskih lekarn, kot jih poznamo danes. »Očitno res veliko skrivate in se bojite, da nočete odstopiti,« mu je očital Đurov, ki je izrazil še zaskrbljenost, da se razen Zajca nobeden od farmacevtov v regiji in širše ne prijavi na razpis za direktorja. »Jaz stojim za svojim poštenjem, vi pa ste tukaj že večkrat vrgli kosti za glodanje, ki nimajo nobene osnove,« mu ni ostal dolžan Zajc, ki pravi, da sam ne more prevzeti krivde, da se nihče razen njega ne prijavi na razpis za direktorja. Tako Vestnik o dogajanju na svetu Pomurskih lekarn.

Mi pa dodajmo, da sta župan Aleksander Jevšek in njegov direktorski oproda Srečko Đurov pred javnostjo skrila ugotovitve Nadzornega odbora v primeru Zgodbe d.o.o., takoj po volitvah pa s pomočjo rdeče koalicije v mestnem parlamentu poskrbela, da so odslej v Nadzornem odboru mestnim oblastnikom vdani kadri! Pomlad bo v mestni občini Murska Sobota znova vroča!!!!

Boris Cipot

Ps. Dodajamo tudi ugotovitve Nadzornega odbora o Zgodbi d.o.o., vendar se doslej na to ni odzval ne KPK, kaj šele Računsko sodišče ali preiskovalni organi Policije!

Mogoče vam bo všeč