Nekategorizirano

IranNLBgate odmeva na tujem

V  času, ko si praktično vsi vpleteni v največjo afero v 26 letni zgodovini Slovenije,  tako imenovani IranNLBgate, takrat odgovornih v NLB, preko nadzornih inštitucij, policije, tožilstva, do takratnega predsednika vlade Boruta Pahora,  perejo roke ali pa potresajo s pepelom, so nas postavili na pranger v EU in tudi v ZDA. Vse več medije poroča, kako naj bi Slovenija preko državne banke NLB finacirala terorizem. Danes je o tem zapis objavil tudi spletni portal ameriške agencija CIA.

»Največja slovenska banka Nova Ljubljanska banka (NLB) je od leta 2008 do 2010 domnevno oprala za približno 11,8 milijarde dolarjev od Irana, s čimer je kršila mednarodni embargo in zakon o financiranju terorizma, je 2. oktobra poročal Euractive. Iranski in britanski državljan Iraj Farrokhzadeh, ki je od leta 2006 eden najbolj iskanih teroristov na Interpolovem seznamu, je decembra 2008 za družbo Farrokh Ltd. odprl račune pri NLB, ker so mu švicarski organi zaprli  račun pri Združeni banki Švice. Farrokhzadeh je verjetno prenakazoval denar za Iransko izvozno razvojno banko, ki jo je Evropski svet uvrstil na črno listo zaradi povezave s podjetji, ki so trgovala z orožjem in jo je upravljalo iransko ministrstvo za obrambo.«

V Sloveniji pa nihče nič ne ve, nihče nič ni videl, nič slišal, kredibilnost države v očeh mednarodne javnosti pa še ni bila nikoli na tako nizkih vejah. Odveč vsa modrovanja Erjavca, Cerarja in še koga, zakaj nas Američani niti povohajo ne, kaj šele da bi se po zmagi slovenskega zeta  Donalda Trumpa pričel proces intenzivnejšega sodelovanja.

bc

Mogoče vam bo všeč