Nekategorizirano

Instagram je cenzuriral Madonin post zaradi širjenja lažnih novic o virusu in drogi

Instagram je cenzuriral ameriško superzvezdnico Madonno, zaradi širjenja lažnih informacij o domnevnem cepivu covid-19, potem ko je delila odseke videoposnetka, ki ga je na Twitterju objavil ameriški predsednik Donald Trump.

Pevka, ki ji sledi 15,4 milijona ljudi, je trdila, da je testirano cepivo na voljo že mesece, a ostaja skrivno, “da bogati postanejo še bogatejši, revni in bolni pa še bolj bolni”.

Dodala je video ameriške zdravnice Stelle Immanuel, ki hvali hidroksiklorokin kot čudežno zdravilo za koronavirus.

Različna dela dr. Immanuel se zadnje dni hitro širijo po internetu. Učinek hidroksiklorokinina, protilarijskega zdravila, se ni izkazal za učinkovitega v boju proti covid-19.

– Videoposnetek smo odstranili zaradi lažnih trditev o drogah in načinih preprečevanja covida-19, je povedala predstavnica Facebooka, ki je tudi lastnica Instagrama.

“Ljudje, ki bodo reagirali, komentirali ali delili ta video, bodo prejeli sporočila, ki jih usmerjajo k verodostojnim informacijam o virusu,” so povedali.

Predsednik Trump, ki ima 84 milijonov sledilcev, je ta teden posnel več video posnetkov, preden so twite odstranili.

Njegov sin Donald Trump Jr. je bil v torek začasno onemogočen, da bi twitnil, potem ko je prenašal dele posnetka.

– Nihče ne sme zboleti. Za virus obstaja zdravilo, ki se imenuje hidroksiklorokin, “je v videu vzkliknila Immanuel, ki stoji na stopnicah ameriškega vrhovnega sodišča v Washingtonu, obkrožena z zdravniki podobnih misli.

Madona je maja sporočila, da si je opomogla od koronavirusa.

Mogoče vam bo všeč