Nekategorizirano

ARGENTINA, KONJI IN ZDRAVILO ZA KORONAVIRUS

Argentina je začela klinična preskušanja za zdravljenje covid-19 z uporabo hiperimunskega seruma, ki je bil razvit z uporabo protiteles kopitarjev, včeraj je povedal laboratorij, ki je pooblaščen za testiranje novega zdravila.

Serum proizvaja biotehnološko podjetje Inmunova, pridobiva pa ga z injiciranjem proteina SARS-Cov-2, iz katerega konji proizvedejo veliko količino nevtralizirajočih protiteles. Nato se njihova krvna plazma očisti in predela.

Po pozitivnih rezultatih v laboratorijskih preiskavah bo izvedeno klinično preskušanje učinkovitosti seruma na 242 osebah z diagnozo zmerne do hude oblike bolezni, so sporočili iz laboratorija.

– Če lahko v prvih dneh zmanjšamo množenje virusa, ne le zmanjšamo njegovo moč, menimo, da bo ta sposobnost nevtralizacije pacientom omogočila, da razvijejo svoj imunski odziv – je dejal Fernando Goldbaum, znanstveni direktor biotehnološkega podjetja Inmunova.

Goldbaum je povedal, da se bodo preizkusi začeli v ponedeljek, prvi rezultati pa se pričakujejo med oktobrom in novembrom.

Argentina je imela doslej 175.000 potrjenih primerov koronavirusa s približno 3200 smrtnimi primeri

Mogoče vam bo všeč