Nekategorizirano

“In vendar se vrti!” Tako je ob razsodbi US dejal Vili Kovačič/državljan K

Ustavno sodišče je razveljavilo odločitev upravnega sodišča, s katero je to zavrnilo pritožbo kandidata za člana mestnega sveta Vilija Kovačiča na izid lokalnih volitev v Ljubljani. Upravno sodišče bo moralo tako o pritožbi odločati znova, kar bo storilo v času sodnih počitnic, so sporočili iz upravnega sodišča. Kot se je že mesece govorilo po politični sceni, je bil ljubljanski župan Zoran Janković zaradi pritožbe Kovačiča precej nejevoljen, poskusil naj bi tudi lobirati pri ustavnih sodnikih.

Na odločitev ustavnih sodnikov se je s sporočilom za javnost odzval Vili Kovačič. Objavljamo ga v celoti.

Današnja odločitev Ustavnega sodišča, ki  razveljavlja  odločbo Upravnega sodišča in volilni spor v Ljubljani vrača  nazaj na UPRAVNO SODIŠČE v ponovno odločanje,  je majhen korak zame, a hkrati velik korak za ne-pravno poškodovano  Slovenijo. Za navadnega državljana Slovenije pa je to kot pristanek človeka na Luni pred 70 leti. Sodišče je odločbo sprejelo s 5:4 s 3 ločenimi mnenji. Čestitam sodnikom in tistim, ki so si upali uporabiti UM za RAZUM. Njim vzklikam Epur si muove – in vendar se vrti, celo v SLO !

Sicer pa bo šla zadeva do konca – do Sveta Evrope.  Temu od 1.julija predseduje Finska, ki si je za svojo agendo PREDSEDOVANJA zastavila VLADAVINO PRAVA.  Kot naročeno ! Pričakujem korake od besed k dejanjem, da v NEPRAVNI DRŽAVI SLOVENIJI NIČ VEČ NE BO, TAKO KOT JE BILO. In ne bomo več samo žalovali za svojimi sanjami.  

Hkrati je moja peticija z naslovom 7 člen proti Sloveniji že sprejeta v odboru za PETICIJE  EU PARLAMENTA kot dopustnain jo je odbor že posredoval Evropski komisiji. Peticija bo kmalu obravnavana. Naredil bom vse, da tudi v EU nehajo eno govoriti in drugo delati – podobno kot to v Ljubljani počne Zoran Janković, ki za povrh misli, da je nedotakljiv.

V demokraciji ne sme biti nedotakljivih, so lahko samo zamenljivi ! Enaki ne bomo nikoli, smo pa lahko enakopravni – takoj, danes,jutri za zmeraj !  Ta odločba je dokaz za to, kot pravi Nelson Mandela, da je nemogoče, dokler tega ne storiš. To velja za vse, tudi za sodnike !              

Ljubljana !  02.07.2019                                  Vili Kovačič, državljan K.

Mogoče vam bo všeč